Akıllı Telefon ile Yüksek Kaliteli Ürün Fotoğrafları Çekmek


 

Yeni bir çevrimiçi mağaza açmaya karar verdiniz ve satmaya başlamaktan heyecan duyduğunuz bir ürününüz var. Ürününüz yatak odanızda veya ev ofisinizde dururken harika görünebilir, ancak Instagram filtrelerinin hüküm sürdüğü bu çağda ürününüzün gerçekten öne çıkmasını nasıl sağlayabilirsiniz?

Endişelenmeyin. Ürünlerinizin dikkat çekici fotoğraflarını çekmek için profesyonel bir fotoğrafçı olmanıza gerek yok. Bu yazıda, yalnızca telefonunuzu, biraz doğal ışığı ve iyi bir ürün fotoğraf uygulamasını kullanarak güzel ürün fotoğraflarını nasıl çekeceğinizi adım adım öğreneceksiniz.

Çoğu e-ticaret mağazası sahibi, akıllı telefonla ürün fotoğrafı çekmenin temellerini bilir: beyaz bir arka plan ve biraz doğal ışık bulmak ve de telefonunuzdaki mümkün olan en yüksek kalitedeki ayarı ve çözünürlüğü seçmek. Bu temeller sonrasında artık bir ürün fotoğrafınız var. Bu harika bir başlangıç.

Ancak, fotoğraflarınızı büyük ölçüde geliştirebilecek ve ürününüzün değerini göstererek alışveriş yapanların bu ürünleri kendi hayatlarında hayal etmelerine olanak tanıyan birkaç ekstra araç ve aksesuar var.

Akıllı Telefon ile Harika Ürün Çekimleri Nasıl Yapılır

  • İyi aydınlatılmış bir oda kullanın
  • Güncel bir akıllı telefon modeli tercih edin
  • Mini bir tripod satın alın
  • Arka planınızı ürününüzün önüne geçmeyecek sadelikte oluşturun
  • Uygulama marketlerindeki üçüncü taraf kamera uygulamalarını deneyin.
  • Farklı kamera açılarını deneyin.
  • Bir fotoğraf düzenleme uygulaması kullanın.

Bir iPhone veya Android ile ürün fotoğraflarının nasıl çekileceğini öğrenirken fotoğraf aydınlatması en iyi arkadaşınız veya en kötü düşmanınız olabilir. Işığı doğru kullanırsanız elinizde harika ürün resimleri olacak. Ancak ışığı yanlış kullanırsanız, hiçbir fotoğraf rötuşlama uygulaması size yardımcı olmaz.

En iyi ürün fotoğraflarını elde etmek adına aşağıdaki üç şeyden kaçınmayı unutmayın:

  • Yakınlaştırma özelliğini kullanmayın, görüntü kalitesi düşecektir
  • Ön kamerayı kullanmayın, arka kamera kadar kaliteli değildir
  • Flaş kullanmayın, çünkü bu fotoğrafın aşırı pozlanmasına ve renklerin bozulmasına neden olur.

Bir iPhone veya Android'de nasıl fotoğraf çekileceğini öğrenmek ilk başta zor görünebilir, ancak birkaç kez kamera arkasına geçtikten sonra kesinlikle bir profesyonel olacaksınız. Yukarıdaki tüm bilgilerle, ürün fotoğrafçılığında ustalaşacak ve mağazanızda daha fazla fotoğraf satabileceksiniz.

 

 


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın