Kendin Yap Odaklı İşletmeler


 

Tuzlu balık ve tütün, kürk ve yem taneleri karşılığında takas edilir. Ham odun oyuncak bir ata dönüştürülür ve yerel bir esnaf pazarında satılır. Ekilen karpuz tohumları, yol kenarındaki bir manavda satılmadan önce olgunlaşmış bir meyveye dönüşür.

Bir şeyleri sıfırdan yapmak, onları elle yetiştirmek ve onları satarak ve takas ederek geçim sağlamak, ticaretin başlangıç niteliğindeki işlemleridir. Ticaret, son birkaç yüz yılda, demiryolu taşımacılığı, üretim patlaması ve internet gibi büyük değişiklikler ile aynı zamana denk gelmesi ile süreklilik içerisinde gelişim gösterdi. Kat edilen yol itibariyle ticaretin kökleri sağlam bir şekilde yerleşmiş durumda.

Bugün binlerce Shopify satıcısı, el yapımı ürünler üretiyor ve bunları kendi el işi dükkanlarında, mağazalarında ve de dünya çapındaki çevrimiçi mağazalarında satıyor. E-ticaret, üreticilere daha fazla erişim sağlayarak işletmelerinin daha verimli çalışmasına yardımcı olur. Dolayısıyla işletme sahipleri de en iyi yaptıkları şeye, zanaatlarına odaklanma fırsatı bulurlar. Bu işletmelerin en güzel tarafı ise, bu iş fikirlerinin çoğunun minimum sermaye ile evden başlatılabilmesidir.

Yıllar boyunca, Kendin Yap işletmeleri ile beraber çalışarak, el yapımı tutkunuzu yaşama dönüştürmenize yardımcı olacak vaka çalışmaları ve kılavuzlar hazırladık.

Belki de ne yapacağınızdan pek emin değilsiniz. Belki de boşta kalan ellerinizi meşgul etmek (ve bir yandan ek para kazanmak) için yeni bir hobi arıyorsunuz. Ya da belki el işlerinde hiç de yetenekli değilsiniz.

Evden ücretsiz olarak yapılabilecek ve çevrimiçi satılabilecek, yeni başlayanlardan ileri düzey zanaatkârlara, yetenekli girişimcilerden, deneyimsiz girişimcilere kadar herkesin ilgisini çekecek 14 maddelik bir liste derledik.

 

Evde Üretilip Çevrimiçi Satılabilecek 14 Şey

  1. Banyo bombaları ve sabunlar
  2. Tişörtler ve baskılı ürünler
  3. Takı
  4. Seçilmiş hediye ve abonelik kutuları
  5. Mumlar
  6. Tatlılar
  7. Sanat ve baskılar
  8. Dijital ürünler
  9. Emaye rozetler
  10. Geleneksel el işi ürünler
  11. Dudak kremleri ve kozmetik
  12. Çömlekçilik ve kil nesneleri
  13. Evcil Hayvan malzemeleri
  14. Müzik

Bunları yapmayı nereden öğreneceğim diye düşünüyorsanız, YouTube'daki ücretsiz Kendin Yap videoları sayesinde nakıştan araba bakımına kadar her şeyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca Pinterest de el yapımı ürünlerdeki trendler için bir ilham kaynağıdır.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın