Ne Yapacağınızı Bilmediğinizde Ne Yapmalısınız?


Ne Yapacağınızı Bilmediğinizde Ne Yapmalısınız?

Girişimciler bir işe başladıktan sonra durmakta zorlanırlar. Ancak bu asla takılıp kalamayacakları anlamına gelmez.

Birçok işletme sahibi için bu tanıdık bir duygudur. Nakit sıkıntısı çekebilir ve işinizi belirli bir bütçeyle kurmanız gerekebilir. Bir zamanlar çokça yaptığınız satışlar aniden azalabilir. Bir pandemi sizi kapılarınızı kapatmaya zorlayabilir. Tüm seçeneklerinizi tükettiğinizi ve boşa kürek çektiğinizi hissedebilirsiniz. Bunlar, her girişimcinin hedeflerine yürüdüğü yolda karşılaşabileceği can sıkıcı engellerdir.

Bir iş kurmak, haritasız bir labirentte gezinmek gibidir. Ve arada bir duvarlara çarpmak zorunda kalabilirsiniz.

Kendinizi motive edin.

Kendiniz hakkında negatif düşünceler, daha size deneme fırsatı bile vermeden yenilgiye yol açar. Karşılaşacağınız birçok girişimci, tutkuları söz konusu olduğunda amansızca iyimser insanlardır.

Problem çözmeyi bir süreç olarak görün.

Sorunu net bir şekilde tanımlamalı, olası çözümleri keşfetmeli, her bir çözümü ayrı ayrı değerlendirmeli ve önceliklerinizi belirledikten sonra elinizden gelenin en iyisini uygulamalısınız. Bunu genellikle sezgisel olarak yaparız, ancak bu, sıkıştığımızı hissettiğimizde bilinçli olarak da başlatabileceğimiz bir süreçtir.

İşletmeniz için daha çok çalışın.

Karlı bir iş gibi daha büyük bir hedefe doğru çalışmak, emeğinizin meyvelerini toplamadan önce genellikle daha çok çalışmanızı gerektirir. Vizyonunuzun kapsamına bağlı olarak, gerçekleşmesi aylar hatta yıllar alabilir. Ancak bu, yol boyunca küçük galibiyetleri ve önemli kilometre taşlarını kutlayamayacağınız anlamına gelmez.

Öz Yeterlilik

Kendimizi, çevremizi ve sonuçlarımızı kontrol etme yeteneğine sahip olduğumuz inancına öz yeterlilik denir. İşletmeniz hakkında öz yeterliliğinizin test edileceği zorlu süreçler adına size tavsiyemiz şunlardır:

  • Durun, uzaklaşın ve geniş bir açıdan bakarak sorunu teşhis edin
  • Google kullanmaktan çekinmeyin (sorunlarınız çok nadiren benzersizdir)
  • Rakiplerinizden ilham alın
  • Yardım istemekten çekinmeyin

 

“Her zaman bir yol vardır” düşüncesi, bir girişimcinin aksilikler ve zorluklarla karşılaştığında sahip olması gereken kafa yapısıdır. Ancak bazı engeller sizi gerçekten yolunuzdan edebilir.

Sıkışmış hissetmek berbat bir his biliyoruz. Ama nasıl ilerleyeceğinizi çözdüğünüzde son derece tatmin edici de olabilir. Hedeflerinize ulaştığınız ve becerilerinizin test edildiği bu anlar, bir dahaki sefere takılıp kaldığınızda ilham kaynağı olabilir.

 


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın