9 Adımda İşletmenize Bir Web Sitesi Kurmak


 

Bir web sitesi oluşturmak, işletmenizi büyütmenin en hızlı yoludur.

Markanızı geliştirmek, yeni müşteriler bulmak ve daha fazla satış yapmanın en kolay yolu işletmenize özel bir web sitesine sahip olmaktır. 2021'de bir işletme sahibiyseniz, işi sizin yerinize yapacak bir web sitesine ihtiyacınız var demektir.

İşletmenizin web sitesi kendinize yapacağınız bir yatırımdır. Ürün satış sürecini otomatikleştirir ve sizin adınıza ürün satar. Müşterilerinizle bağlantı kurar ve kampanyalardan haberdar eder.

Web siteniz, işletmenize ilgi duyabilecek potansiyel müşterileri ve fırsatları durmaksızın kovalar. Marka bilinirliği, olası satış fırsatları yaratma, müşteriyi elde tutma, sadakat, satış ve sizin olarak adlandırabileceğiniz dijital bir ev gibi tüm ihtiyaçlarınıza atılacak ilk adım bir web sitesi oluşturmaktır.

Şanslısınız ki işletmeniz için yeni bir web sitesi oluşturmak sandığınızdan çok daha kolay. Bir bilgisayarı nasıl kullanacağınızı biliyor ve internete erişiminiz varsa, düşük bir maliyetle kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz.

İşte adım adım bir web sitesi oluşturma rehberi

  • Web sitenizi bugün oluşturmanıza ve başlatmanıza yardımcı olacak adımlar şunlardır:
  • Web sitenizin hedefine karar vermek
  • Web sitenizi oluşturacak kişi/kuruma karar vermek (ücretli veya ücretsiz web site oluşturucuları gibi)
  • Web siteniz için uygun bir host seçmek
  • Web sitenize özel bir domain adı seçmek
  • Size sunulan tasarımlardan web siteniz için uygun olanı tercih etmek
  • İşletmeniz ve ürününüzle alakalı sayfaları eklemek
  • Web sitenize bir ödeme sistemi entegre etmek
  • İşletmeniz için gerekli araçları eklemek

 

Web sitenizi ön izleyin, test edin ve yayınlayın

Artık işletmenizin web sitesi yayında, sırada ne var?

Tüm bu adımları yerine getirdikten sonra artık biraz rahatlayabilirsiniz. İşletmenizi çevrimiçi ortama taşımanın en zor kısmını aştınız. Şunu unutmayın ki, web siteniz kilitlenecek ve bir daha asla değişiklik yapamayacağınız statik bir varlık değildir. Marka kimliğiniz, yeni ürünler ve duyurular ve gerekli gördüğünüz diğer küçük değişikliklerle güncel tutmak için işletmenizin web sitesini düzenli olarak yeniden ziyaret edin.

2021'de bir web sitesinin maliyeti nedir?

Shopify ile bir web sitesinin maliyeti aylık 29 dolara kadar düşebilir. Shopify’ın sunduğu Temel Plan, ücretsiz host hizmeti içerir, sosyal medya kanalları ve çevrimiçi pazarlarda satış yapma olanağı sağlar ve web sitenizin işlevselliğini genişletmeye yardımcı olacak ücretsiz uygulamalar sunar.

Web sitemi ücretsiz olarak nasıl oluşturabilirim?

Shopify'ın ücretsiz 14 günlük deneme sürümünü kullanarak sıfırdan bir e-ticaret web sitesi oluşturabilirsiniz. Bu zaman diliminde, web sitenizi ücretsiz bir şekilde oluşturmak için çeşitli şablonlara ve web sitesi tasarım araçlarına erişim sağlayabilirsiniz.