İş Geliştirme - Rekabetçi Bir Pazarda Müşterileri Nasıl Bulabilirim?


Rekabet, bir yaşam ve iş gerçeğidir. Ancak, yeni bir işe başladığınızda - ya da mevcut bir iş için strateji yapıyorsanız - rekabet korkutucu olabilir ve bu, fiyatlandırmadan promosyona kadar, planınızın her yönünü etkileyecektir.

Ürünlerinizin meta olabileceği, oldukça rekabetçi bir pazarda faaliyet göstermek, doğal olarak daha az kalabalık bir alanda satış yapmaktan farklı olacaktır. Ve bugünkü Ask Shopify'da ele aldığımız şey budur.

Müşterileri rekabetçi bir pazarda nasıl bulurum? Aynı türden bir ürünü satan başka 10 şirket varken nasıl bir işletme kurabilir ve nasıl müşteri bulabilirim? Kalabalık bir pazarda göze çarpmak bile mümkün mü?

Cevap:

Bir iş kurarken müşteri bulmak her zaman kritik olacaktır. Bunu yapmak için, sosyal medya pazarlamasından SEO'ya, pop-up'larda satışa kadar ve hangilerinin en iyi sonuç verdiğini, sonuçta ürünlerinize, müşterilerinize ve size bağlı olacaktır.

Bununla birlikte, bu soruyu farklı kılan şey, özellikle sizinki gibi ürünler için çok fazla rekabet olduğunda soruna nasıl yaklaşılacağıdır.

Hedef müşterileriniz bu kadar çok seçeneğe sahipse, onları sizi seçmeye nasıl ikna edersiniz?

Hayal etmek kolaydır ki bir gün, ilham alacağınız bir anın olacak ve çok benzersiz bir ürünü hayal kırıklığına uğratmayacaksınız. Ancak, en yenilikçi yeni ürünler bile sonuçta diğerleri piyasaya girerken rekabetle karşı karşıya kalacak. Bu mükemmel, rekabete aykırı bir ürüne sahip olmanın hiçbir faydası yok. Bunun yerine, tutkulu olduğunuz bir iş fikriniz varsa, kalabalık bir pazarda bile başarılı olmanın yolları vardır.