SEO İnternet Değil İnsanlar Hakkındadır


 

Arama motoru optimizasyonu (SEO), sitelerin anahtar kelimelerle ve tıklama tuzaklarıyla dolduruldukları günlerden bu yana uzun bir yol kat etti.

Bir Google arama sonucunda ilk sırada yer almak için mağazanızın içeriğinin potansiyel bir ziyaretçinin amacına uygun olması gerekir. Sitenizi SEO için optimize etmek göz korkutucu ve can sıkıcı olabilir, ancak asıl mesele arama motorlarının nasıl çalıştığını ve arama yapanların bunları nasıl kullandığını anlamak ve bu anlayışı web sitenize uygulamaktır.

SEO neden bu kadar önemli?

Mağazanız için bir SEO stratejiniz yoksa, potansiyel bir trafiği ve geliri kaçırıyor olabilirsiniz. Yapılan bir araştırmaya göre, çevrimiçi mağazaların elde ettiği toplam trafiğin %35'i arama motoru sonuç sayfalarından gelmektedir. Hatta, bu organik trafikten elde edebileceğiniz gelir %33 civarındaki yüzdeleri görerek SEO’yu işletmenize en yüksek trafik ve geliri üretebilecek pazarlama aracı haline getirebilir.

Satışlarınızın çoğunu Facebook veya Instagram gibi ücretli reklam kanalları aracılığıyla yapıyorsanız, bu kar marjlarınızı etkileyebilir. Organik trafik oluşturmak zaman alsa da sonunda maliyetlerini sürdürülebilir kılarak en iyi müşteri edinme kanalınız haline gelmelidir. SEO aracılığıyla organik trafiği artırmaya çalışmak sizin zaman ve emek harcamanıza neden olabilir, ancak organik trafiğin durmaksızın işletmenizi büyütecek olan kartopu etkisi, işletmeniz için paranız karşılığında satın alabileceğiniz en değerli şeydir. Bazı durumlarda SEO hemen etkisini göstermeyebilir, ancak bu işlem asla es geçilmemelidir.

SEO dünyasında şöyle bir şaka vardır: bir cesedi gizlemek istersen, onu saklayabileceğin en iyi yer ikinci sayfadır. Bunun nedeni, 11. sıradaki web sitesine kıyasla orantısız bir şekilde en fazla tıklamayı birinci sıradaki web sitesinin almasıdır.

Arama için herhangi bir optimizasyon yapmanıza gerek duymaksızın organik trafik konusunda iyi performans gösteren bir sayfanız bile olsa, bu ufak geliştirmelerle muhtemelen sayfanızı daha fazla trafik getirecek şekilde iyileştirebileceğiniz anlamına gelir.

Mağazanız için SEO üzerinde çalışmak başlangıçta bunaltıcı gelebilir, ancak bu optimizasyonu bir kez yaptığınızda ve var olan sorunları çözdüğünüzde, web sitenizin daha yüksek sıralamalara yükselmesi kaçınılmaz bir durumdur. Sonuçları yavaş yavaş görmeye başlasanız da endişe etmeyin, zamanla trafiğin daha da arttığını göreceksiniz ve SEO işletmeniz adına harika bir dönüm noktası olacaktır.