Ürün Fikriniz İçin Tedarikçi Bulmak


 

 

Pek çok girişimci, ürünleri fiilen tedarik etme zamanı geldiğinde kendilerini bir duvara çarparken ve ivme kaybederken bulur. Kendi ürününüzü üretiyor olabilir ya da tedarikçiler aracılığıyla toptan satın alım yapıyor olabilirsiniz. Bahsi geçen tedarikçileri bulmak her zaman o kadar da kolay değildir.

Bu yazıda, bir sonraki projeniz için bir tedarikçi tedarik etmenin yollarına bakacağız. Tedarikçileri nerede arayabileceğinize, onlara nasıl yaklaşmanız ve ne sormanız gerektiğiyle ilgileneceğiz.

İlk olarak ne tür bir tedarikçi aradığınızı belirlemelisiniz. Bu alanda birkaç seçenek vardır, bunlar:

Kendi ürün fikrinizi üretecek bir üretici.

Halihazırda mevcut olan markaları ve ürünleri satın alabileceğiniz bir tedarikçi (aynı zamanda bir üretici olabilir), toptancı veya distribütör

Ürünleri tedarik edebilecek ve halihazırda mevcut marka ve ürünlerin siparişlerini yerine getirebilecek bir dropshipping uzmanı.

 

Yurtiçi ve yurtdışı tedarikçiler

Üretim veya toptan satış yapmayı planlıyorsanız, tedarikçi ararken, yurt içinden mi yoksa yurt dışından mı destek almak istediğinize karar vermeniz gerekir. Yurt dışından satın alım işlemi yapmak istiyorsanız dünyadaki herhangi bir tedarikçiye başvurabilirsiniz.

Hem yurtiçi hem de yurtdışı kaynakların avantajları ve dezavantajları vardır:

Yurtiçi kaynak kullanımı

Avantajlar: Daha yüksek bir kalitede üretim ve işçilik standartları. Dil engeli olmaksızın daha kolay bir iletişim.

Dezavantajlar: Daha yüksek üretim maliyetleri. Daha az ürün seçimi. (Ülkemizde üretimi olmayan pek çok ürün bulunmakta)

Yurtdışı kaynak kullanımı

Avantajlar: Daha düşük üretim maliyetleri. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda üretici alternatifi.

Dezavantajlar: Müşterilerin gözünde daha düşük kalite algısı. Genellikle daha düşük üretim ve işçilik standartları. Dil, iletişim ve saat dilimi gibi engellerle uğraşmak da yorucu olabilir.

Tedarikçilere ve üreticilere karar vermek benzersiz bir süreçtir ve çoğu insan için yepyeni bir deneyimdir. Uygun tedarikçileri bulmaya çalışmak, yeni işiniz için kritik bir karardır ve bunu yapmak her zaman kolay olmayabilir.

Çıkmaz sokaklarla karşılaştığınızda veya duvarlara çarptığınızda hayal kırıklığına uğramak kolay olanıdır, ancak çoğu durumda yeni işiniz için mükemmel ortağı bulmak biraz daha sabır ve azim gerektirir.