Girişimci Olmak


 

Çoğumuz için, kendi işimizin patronu olmak en büyük hayallerden birisidir. Girişimci olmanın getirdiği yaratıcılık, esnek saatleri ve özgürlüğü arzuluyoruz.

Ancak perde arkasında tahmin edilenden çok daha fazla iş var ve girişimci olmanın çoğu planlama, strateji ve bunları uygulama ile ilgilidir. Başarılı bir girişimci olmanın ilk şartı sürekli kendinizle yarışmak ve her gün kendinizi bir önceki güne nazaran geliştirmektir.

Her zaman bu oyuna dahil olmak istediyseniz ancak nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, bu yazıyı bir başlangıç noktası olarak kullanabilirsiniz.

Girişimci olmalı mısın?

Kendi işinize başlamak eğlenceli ve heyecan verici olabilir. Aynı zamanda göz korkutucu ve zor da olabilir. Öncelikle kendinize uzun vadeli bir iş kurmaya istekli olup olmadığınızı sorun. Girişimci olma ihtimali ilk başta heyecan verici gelse de bir işi büyütmek zaman alır. Önümüzdeki birkaç yıl için bunu taahhüt etmeye hazır mısınız?

Yeni işletmelerin başarısızlık oranı oldukça yüksektir. Girişimciler, istikrarlı bir maaş çekinin getirdiği güven hissini bir kenara bırakmalıdır. İşletmenizin karlı olması biraz zaman alabilir. Bununla birlikte, girişimcilik ödüllendiricidir- sadece neye bulaştığınızı bilin.

Girişimciliğin, birçok insan için olumsuzluklardan daha ağır basan birçok avantajı vardır. Shopify'daki küçük işletme sahipleri, kendi işlerini yürütmenin başka bir platformdan ulaşmakta zorlanacakları yönleri olduğunu söylüyor. Bu yönler özellikle de bağımsız olmak ve kendi zamanını kontrol edebilmek.

İlk defa bir piyasaya giriyorsanız, ürününüzle ilgili gerçekten bir piyasa olup olmadığını belirlemek için çok sayıda piyasa araştırması yapmak isteyeceksiniz. Mevcut alanda birkaç rakip varsa ve bunlar nispeten iyi durumda görünüyorsa, bu ürününüze ilgi duyulduğuna dair iyi bir işaret olabilir.

Herhangi bir işletme sınıfında öğrenebileceğinizden daha fazlasını bir iş kurarak zamanla öğreneceksiniz. Öğrenmeye ne kadar çok zaman ayırırsanız, özellikle de sizin yürüyeceğiniz yolda daha önce yürümüş olanlardan, yüksek maliyetli hatalardan o kadar kaçınabilir ve başkalarının yapmadığı yerlerde yenilikler yapabilirsiniz. Bir akıl hocasıyla çalışmayı, kitap okumayı, ders almayı, podcastleri dinlemeyi ve hatta e-posta haber bültenlerine abone olmayı seçebilirsiniz. Size en uygun yöntemi seçin, ancak öğrenmeyi asla bırakmadığınızdan emin olun.