2021 Kargo Ücreti Değişiklikleri


 

Sürekli bir değişim içinde olduklarından ötürü, işinizi yürütmenin maliyetlerine dikkat etmeniz önemlidir. Yeni yıl yaklaşırken, gönderim maliyetlerinizde bazı değişiklikler görebilirsiniz, bu da hem gönderim stratejinizi hem de 2021 için fiyatlandırma stratejinizi etkileyebilir.

Her yıl, nakliye şirketleri fiyatlarını gözden geçiriyor, yakıt ve işçilik gibi artan maliyetler nedeniyle ücretlerinde düzenlemeler yapıyor. Bu güncellemeler normalde her yıl ocak ayında uygulanır, bu nedenle yaklaşan fiyat değişikliklerine hazırlıklı olmak gerekir.

Shopify Shipping ile gönderi yapıyorsanız, her bir taşıyıcıya anlaşmalı fiyatlar aracılığıyla erişim elde edeceğinizi unutmayın; bu nedenle, kargo ücretlerinizde bir artış görseniz de Shopify'daki perakende satıcılardan daha düşük fiyatlar almaya devam edeceksiniz. Bu ücretlerde yaşayacağınız değişikliklerden tüm detaylarıyla haberdar olabilmek adına, anlaşmalı olduğunuz gönderim şirketleriyle temasa geçmenizi tavsiye ederiz.

 

Gönderim stratejinizi optimize edin

 

Ücretsiz gönderim sunuyorsanız, mevcut seçeneklerden bazıları şunlardır:

Hiçbir şey yapmayabilirsiniz. Ücretsiz gönderim sunmaya devam ederseniz, ücret değişiklikleri yürürlüğe girdikten sonra artan gönderim maliyetini kendi cebinizden karşılamanız gerekir. Bu kararı vermeden önce, marjlarınızın farkında olduğunuzdan ve artan maliyetler karşısında karlı kalacağınızdan emin olun.

Ürün fiyatlarını artırabilirsiniz. Artan nakliye maliyetini karşılamak için ürünlerinizin fiyatlarını yükseltirseniz, marjlarınızı aynı tutarsınız. Ancak, daimî müşterileriniz fiyatlarda bir artış fark edebilir ve bu da onların satın alma alışkanlıklarını etkileyebilir.

Ücretsiz gönderim için gerekli minimum tutarlara geçiş yapabilirsiniz. Hiçbir şey yapmamakla ürün fiyatlarını artırmak arasında iyi bir uzlaşma noktası, minimum ücretsiz gönderim tutarı eklemektir. Bu, ortalama sipariş değerinizi artırmak için etkili bir taktiktir.

Gönderim stratejinizi inceleyin ve buna göre bir karar verin. Mevcut gönderim stratejinizi, 2021'de yürürlüğe giren fiyat değişikliklerini hesaba katacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu durum ayrıca, gönderim stratejinizi baştan düşünmek için bir fırsat yaratabilir.

Değişikliklerden hiçbiri fiyatlandırma stratejinize, marjlarınıza ve ideal dönüşüm oranlarınıza uymuyorsa, yeni bir stratejiyi (ücretsiz gönderimden sabit ücrete veya hesaplanmış fiyattan sabit ücrete) test etme veya yeni bir hizmete geçiş zamanı gelmiş olabilir. Örneğin, perakende fiyatları üzerinden size indirim sunabilen Shopify Shipping gibi.

 

 

 


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın