Çevreci İşletmeler


 

Kabul edelim ki dünyamız korkunç bir durumda. İklim değişikliği artıyor, plastik çöpler okyanuslarımızı tıkıyor ve ekosistemler yok oluyor, yine de dünyanın kaynaklarını tüketmeye devam ediyoruz.

İlk eğiliminiz bir işletme sahibi olarak bireysel eylemlerinizin önemsiz olduğuna inanmak olabilir, ancak sürdürülebilir işletme uygulamalarının istisnadan çok kural olduğu bir dünya hayal edin.

İşletmelerin çevresel değişime katkıda bulunurken aynı zamanda başarılı olabileceği bir gelecek öngörüyor ve her şeyin sizinle başladığına inanıyoruz.

Çöpü azaltmak için çevreci ambalajlar kullanın.

Küresel e-ticaret müşterileri üzerinde yakın zamanda yapılan bir araştırmada, yüzde 82'si koli ambalaj malzemelerinin geri dönüştürülebilir olmasını tercih edeceklerini ve yüzde 77'si biyolojik olarak parçalanabilir olması gerektiğini belirtti. Tüketiciler de oldukça net bir şekilde yenilenebilir ambalajlara değer veriyor.

Teslimat emisyonlarınızı ücretsiz veya minimum ücretler ile dengeleyin.

Küresel e-ticaret müşterilerinin aynı anketinde, %73'ü karbonsuz paket teslimatını tercih edeceklerini belirtti. Ve bunun önemli olduğuna inanmakta haklılar. Shopify'ın tahminlerine göre, tek bir teslimat yaklaşık bir kilogram CO2 üretiyor. Bu, 1,7 milyon Shopify mağazasına yayıldığında pek de iç açıcı olmayan sonuçlar açıkça ortaya çıkıyor.

Ürünlerinizin üretiminde kullanmak için düşük etkili malzemeler bulun.

Çok fazla yaratıcılığa izin verdiğinden ötürü yenilenebilir kaynaklar kullanmak, firmanızı daha çevreci kılmak için en heyecan verici yöntemlerden biridir.

Başlamak için mevcut girdilerinizi değerlendirin ve çevresel etkilerini belirleyin. Örneğin pamuk; tek bir pamuklu tişört oluşturmak için iki bin yedi yüz litreye kadar su gerekebilir; mantar öldürücü ilaçların yaygın kullanımından ve ayrıca büyümeleri için gereken arazi miktarından bahsetmiyoruz bile.

Ardından olası ikamelere bakın. Pamuk yerine kullanılabilecek en az 29 çevre dostu tekstil var. Bir örnek, şu anda biraz daha pahalı olmasına rağmen, önemli ölçüde daha düşük çevresel etkiye sahip olan kenevirdir.

Dünyanın sağlığına ve şirketinizin finansal hattına katkıda bulunmaya hazır mısınız? Yukarıdaki önerileri benimseyerek, gelecek nesiller (ve girişimciler!) için çevreyi korumak için yükselen küçük işletme hareketine siz de katılın. Ayrıca, size yardımcı olmaya istekli alıcılarla karşılaşmanız an meselesi!

 


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın