Dijital Pazarlama


E-ticaret başarısı söz konusu olduğunda, çevrimiçi mağazanızı başlatmak bu savaşın yalnızca yarısıdır. Mağaza sahipleri, trafik çekmek için web sitelerini pazarlamak zorundadır ve bu da sonuçta daha fazla satışa yol açar.

İşte bu noktada dijital pazarlama devreye giriyor. Dijital pazarlama, markanız ve ürünleriniz hakkında ilgi uyandırmanın, hedef kitlenizin güvenini kazanmanın ve insanları en sonunda bir satın alma işlemi gerçekleştirmeleri ve gelecekte daha fazlası için geri dönmeleri için çevrimiçi mağazanıza yönlendirmenin mükemmel bir yoludur.

Dijital pazarlama, stratejik olarak bakıldığında e-ticaret markaları için son derece güçlü bir araçtır. Kendinizi tümüyle adamak ve tüm kanalları bir kerede denemek yerine, daha özenle başlayın. İş hedeflerinizi, bütçenizi ve hedef kitlenizi göz önünde bulundurun.

Dijital pazarlama, çevrimiçi platformlarda ücretli ve organik reklam çalışmaları yoluyla bir markayı, ürünü ve/veya hizmeti tanıtma eylemidir. Dijital pazarlama, e-ticaret işletmenizin hemen hemen her türlü çevrimiçi tanıtımını kapsar.

Mesajı verenlerin markalar olması gerekmez

Deneyimli çevrimiçi markalar, müşterilerinin onlar adına konuşmasına da izin verir. Dolayısıyla, bir müşteri ürününüz hakkında çevrimiçi olarak güzel bir inceleme yayınlarsa veya markanız hakkında bir sosyal medyada olumlu yönde bahsederse, bu örnekler de aynı zamanda dijital pazarlama biçimleridir.

İşletmelerin dörtte üçünden fazlası, markalarını tanıtmak için pazarlama kampanyalarını aktif olarak kullanıyor. Bu işletmeler için en yaygın pazarlama hedefleri, artan marka bilinirliği, satışlar, katılım, olası satışlar ve geliri içerir ve bunların tümü stratejik dijital pazarlama yoluyla elde edilebilir.

Çok yönlü bir dijital pazarlama stratejisi, birden fazla kanalı kapsar. Genel olarak konuşursak, çoğu marka Facebook, Instagram, e-posta ve SEO'nun bir kombinasyonunu kullanır. Markanız için çalışan kanallar büyük ölçüde hedef kitlenizin nerede takıldığına, bütçenizin ve iş hedeflerinizin ne olduğuna bağlıdır.

E-postayı, promosyon amaçlı ve satış dışı içeriğin bir karışımını göndermek için kullanabilirsiniz; ürünlerinizi nasıl kullanacağınızla ilgili faydalı içeriğe sahip haber bültenleri, e-posta listeniz için özel indirimler, erken duyurular ve özel indirimlere erişim.

Kitle hedefleme, e-posta pazarlama, SEO, ücretli sosyal reklamlar ve daha fazlası için çeşitli araçlar da bulunmaktadır. Ayrıca, tahminde bulunmayı azaltan ve kampanyaları zaman içinde daha iyi hale getiren eyleme dönüştürülebilir bilgilerle pazarlama çabalarınızı iyileştirebilirsiniz. Shopify ile, nerede olurlarsa olsunlar doğru müşterileri bulmak ve onlara satış yapmak için tek bir platformu kullanabilirsiniz.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın