Doğru Ürünü Bulmak


Doğru Ürünü Bulmak

Hevesli girişimcilerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri satabilecekleri karlı ve trend olan ürünler bulmaktır.

Ürün fikirlerini ortaya çıkarmak kuşkusuz biraz yanıltıcıdır ve insanların istediği bir ürünü satmanın önemi, en motive olmuş girişimcileri bile zor durumlara sokabilir. Çoğu zaman, muhtemelen satabileceğiniz her şey zaten satılıyormuş gibi hissediyorsunuz, en popüler ürün kategorilerinde bol miktarda rekabet olacağı gerçeğinden bahsetmememize gerek bile yok.

Neyse ki, ticarette hala altın fırsatlar var, bunun en güzel kanıtı yeni ürünlerin her zaman başarıyla piyasaya sürülmesidir. Rekabetin gözünüzü korkutmasına izin vermeyin. Daima yerel topluluğunuzdan, tüketici eğilimleri hakkındaki yayınlardan, sektör liderlerinden ve müşteri incelemelerinden ilham alabilirsiniz.

Halihazırda yüksek talep gören ürünler çoğunlukla ev yaşamı, sağlık ve zindelik etrafında şekillenmiştir. Ev ofis eşyaları, kişisel bakım, giyim ve ev jimnastiği ürünleri şu anda bir hayli popüler. Diğer popüler ürünler ise yüz maskeleri, el dezenfektanları ve dijital ürünlerdir.

Başlamanıza yardımcı olmak için, çevrimiçi mağazanızda satabileceğiniz ürünleri bulmanın pratik yollarından oluşan tavsiyeler hazırladık.

 

Doğru Ürünü Bulmanın Yolları

Ürün fırsatlarını, onları aramadığınızda bile bulabilirsiniz. Ürün fırsatları, bir müşteri sorununu çözmekten, hevesli hobilere hitap etmekten, kişisel tutkunuzu sürdürmekten, profesyonel deneyiminizden yararlanmaktan ve daha pek çok şeyden gelebilir.

Arama, sosyal medya ve endüstri trendlerini araştırarak ürün fikirleriniz için pazar potansiyelini doğrulayabilirsiniz. İnsanların ne hakkında konuştuğunu ve neyi aradığını görmek için Buzzsumo ve Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçları kullanabilirsiniz. Boşlukları ve fırsatları belirlemek için rekabet ortamını inceleyin.

Ürün fırsatı boşluğu, bir soruna çözüm olarak tüketicinin bir ürüne ihtiyaç duyduğu, ancak henüz hiçbir şirketin bu ihtiyacı karşılamadığı zamandır. Ürün fırsatı boşlukları, yeni iş fikirleri için harikadır çünkü çok az rekabet vardır ve fikrinizle pazara ilk giren siz olabilirsiniz.

Ürün geliştirmenin beş aşaması şöyledir: fikir aşaması, fikir doğrulama aşaması, ürün geliştirme aşaması, test aşaması ve ticarileştirme ve lansman aşaması.

Doğru ürünü veya ürün kategorisini seçmek, başarınız için hayati önem taşır. Seçtiğiniz ürünler, pazarlamadan gönderime, fiyatlandırmaya ve daha fazla ürün geliştirmeye kadar tüm işinizi şekillendirecektir.

Umarız, bu fikirler sizde yeni ilhamlara yol açar ve sizi insanların satın almak isteyeceği ve satmaktan aynı derecede heyecan duyacağınız bir ürüne götürür.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın