E-posta Kampanyalarınızın Başarısını Ölçmek


Bir e-posta kampanyası hazırlamak, e-posta pazarlama stratejinizi düşünürken atacağınız birçok adımdan sadece ilkidir. Bu yolda atacağınız en önemli adımlardan biri, kampanyanızın başarısını nasıl ölçeceğiniz ve bu verileri müşterilerinize göndereceğiniz bir sonraki e-postayı geliştirmek için nasıl kullanacağınızdır. Bu yazıda, ölçülecek bazı nitelikleri ve bu niteliklerin neden önemli olduklarını vurgulayacağız.

Teslim edilebilirlik oranı, bir alıcıya başarıyla teslim edilen e-postaların yüzdesini gösterir. Bu ölçüm, bir e-posta gönderildikten sonra bakılan ilk ve en önemli ölçümlerden biridir. Teslim edilebilirlik oranınız yüksekse, bu, e-posta listenizin geçerli olduğu ve e-postanızın müşterinizin gelen kutusunda olduğu anlamına gelir. Ancak teslimat oranınızın düştüğünü görmeye başlarsanız, bu engellendiğiniz anlamına gelebilir.

Hedeflenen oran: %99

Teslimat oranınız %97 veya daha düşükse, e-posta adreslerinizi hangi yollarla topladığınızı denetleyin.

Açılma oranı, e-postanızı açan alıcıların yüzdesidir. Bu ölçüm, güçlü bir marka bilinirliği veya konu satırları tarafından yönlendirilir.

Hedeflenen oran: %20

Gönderme zamanını veya farklı konu satırlarını test ederek, e-postanızın açılma oranını artırmanın birçok yolu vardır.

Tıklama oranı, e-postanızı açıp tıklayanların yüzdesidir. Bu, e-postayı açan kişi sayısı ve tıklama sayısı olmak üzere iki ölçümü bir arada değerlendirir. Çoğu işletme, kampanyasının genel başarısını ölçmek için bu veriyi kullanır.

Hedeflenen oran: %3,5

Oluşturduğunuz içeriğin hedef kitlenizle alakalı olmasını sağlamak sizi başarıya hazırlayacaktır. Doğru zamanda bir e-posta göndermenin yanı sıra, bir teşvik (yani indirim) ve mobil optimizasyonu içeren güçlü bir harekete geçirici mesaj, diğer birkaç püf noktadır.

Bir e-postanın dönüşüm oranı, belirli bir işlemi (yani bir satın alma) gerçekleştiren abonelerin yüzdesidir. Bu, genellikle genel hedef olduğundan, bir e-posta kampanyasının en önemli ölçümlerinden biridir.

Hedeflenen oran: %2 veya daha fazla

Konu satırınıza indirim eklemek, mobil duyarlı tasarım ve okuyucularınızın yapmasını istediğiniz belirli eylemi nerede gerçekleştireceğini bilmesini kolaylaştıran harekete geçirici mesajlar gibi dönüşüm oranınızı artırmanın çeşitli yolları vardır.

E-posta kampanyanızın sonuçlarını her zaman analiz etmeyi ve buna göre ayarlama yapmayı unutmayın. Bu sizi kısa sürede bir e-posta pazarlama uzmanı yapaca

Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın