Facebook Pixel


Facebook pixelleri mağazanızın yeteneklerini ve reklam performanslarını arttırmak için gerekli olan eklentilerdir. Çevrimiçi mağazanıza bir Facebook pixeli ekleyebilmeniz için en güncel Facebook sürümünü kullanıyor olmanız gerekmektedir.

Facebook hesabınızda bir reklam oluşturmak için Facebook Pixel’i reklam yöneticiniz olarak tayin edebilirsiniz. Ayrıca Facebook aracılığı ile Facebook Pixel oluşturabilirsiniz. Facebook pixeli oluşturmak için pixel kurulum bölümünden “Yeni Oluştur” seçeneğini tıklayabilirsiniz.

Çevrimiçi mağazanıza Facebook pixeli eklemeden önce Facebook hesabınızın yanı sıra Facebook İşletme Yönetinizin de olması gerekmektedir. Eğer her iki hesaba da sahipseniz Shopify yöneticisi üzerinden Facebook pixeli eklem işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için shopify yöneticiniz üzeninden Facebook kısmından Başla’ya tıklayın. Daha sonra Kurulumu Başlat’ı seçin. Facebook hesabınızı, işletme yöneticinizi ve Facebook sayfanızı bağlayın. Böylece Facebook pixelinizi ekleyebileceksiniz.

Facebook Pixelinizi Hemen Ekleyin

Facebook kanalınıza eklediğiniz her Facebook pixeli otomatik olarak çevrimiçi mağazanız ile entegre olacaktır. Bu eklem işlemini yapabilmeniz için mutlaka Facebook İşletim Yöneticiniz olması gerektiğini belirtmiştik. Ayrıca Facebook pixeli eklemeden önce müşteri ver paylaşımını etkinleştirmiş olmanız gerekmektedir.

Facebook pixelinizi ekledikten sonra Facebook reklam yöneticisini kullanmaya başlayabilirsiniz. Facebook günümüzde en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri olduğu için bu platformdan verilen reklamların satış anlamında geri dönüşü oldukça fazla olacaktır.

Facebook üzerinden verilen reklamlar satışlarınızı arttırmanızın yanı sıra yeni müşteri çekmeniz için de oldukça faydalı olacaktır. Bu noktada hedef kitlenizi doğru bir şekilde seçmeniz ve ürünlerinizin tanıtımını doğru bir şekilde yaptığınızdan emin olmanız oldukça önemli bir konudur.

Shopify kullanıcılarına sunmuş olduğu pek çok hizmet il onların satışlarının artmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Facebook reklam verme açısından oldukça önemli bir sosyal medya platformudur. Shopify’In bu platform ile Facebook Pixel aracılığı ile kurduğu entegrasyon kullanıcılar açısından oldukça önemlidir.

Siz de Shopify platformu ile kendi e-ticaret web sitenizi açtıktan sonra Shopify’In size sağlamış olduğu pek çok özelliği kullanabilirsiniz. Reklam vermek ürünlerinizi tanıtmak açısından oldukça önemli bir konu olduğu için Facebook Pixel entegrasyonu size bu konuda oldukça avantaj sağlayacaktır.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın