İdeal Müşteri Kitlenizi Bulmak


Müşterilerin satın almaları için ürün ve hizmetler sağlamanın yanı sıra, bir işletmecinin zamanının büyük bir kısmı genellikle bu müşterilerin dikkatini çekmek ile harcanır.

Ödüllü ürünlerini mümkün olduğu kadar çok kişinin önüne çıkarmak, hemen hemen her girişimcinin temel hedeflerinden biridir. Peki ya bu tanıtım çabalarınızı optimize edebilseydiniz?

Mevcut ve potansiyel müşterilerle iletişime girmenin bir yolu, onları tanımak ve ardından pazarlama çabalarınızı hedef kitlenize göre uyarlamaktır.

Hedef kitlenizin kim olduğunu nasıl anlayacağınız, onlara nasıl ulaşacağınız, satışlar ve işletmenizdeki müşterileri elde tutmak gibi konulara daha fazla zaman ayırmanız gerekiyor.

Hedef kitle, pazarlama ve reklamcılık çabalarınızda hedeflenen insan grubudur. Bir e-ticaret işiniz olduğunda, hedef pazarlamanızı belirlemek çok önemlidir. Hedef pazarlamanızı belirlemek, yeni müşterileri daha kolay bulmanıza ve ilgili alıcıları web sitenize çekmenize yardımcı olarak daha yüksek dönüşüm oranları ve satışlar sağlar.

Kiminle konuştuğunuzu bilerek, daha güçlü yankı uyandıran taktiklerle daha etkili bir şekilde pazarlama yapabilirsiniz. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığına dair fikir sahibi olmak, perakendecilerin etkili kampanyaları ikiye katlamasına ve sıkıntıları geri çekmesine yardımcı olabilir.

Kitle segmentlerinize göre pazarlama

Bu yöntem mesajlaşma, hangi segmentlere hangi promosyonları uyguladığınız ve müşteriyi hangi kanaldan meşgul edeceğiniz açısından daha stratejiktir.

Bir diğer önem taşıyan durum ise, Tüketicilerin %91'i, kendileri ile alakalı teklifler ve tavsiyeler sunan markalardan alışveriş yapma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söylüyor ve tüketicilerin %66'sı, kişiselleştirilmemiş içerikle karşılaşmanın onları satın almaktan alıkoyacağını söylüyor.

Örneğin, Y kuşağına mensup birine pazarlama yapıyorsanız, onlara bir emeklilik ikramiyesi olarak e-posta kampanyası yoluyla bir ev satma şansınız pek olmayacaktır.

Hedefinizi doğru belirlemenin belki de en göz alıcı ve faydalı etkisi satışlardaki artıştır. Hedef pazarlama, işletmelerin en fazla geliri sağlayan çabalara ve hedef kitle segmentlerine odaklanmasını sağlar. Yeni bilgiler öğrendikçe hedef kitleniz muhtemelen değişecektir ve hatta işiniz büyüdükçe tamamen yeni alıcı kişiliklerini keşfedebilirsiniz.

Tanımlanmış alıcı kişilikleri ile, reklam hedefleriniz ve iletişiminiz çok daha iyi bir şansa sahip olur. Sosyal medya kanallarınızdaki artan etkileşimden çevrimiçi reklamlarınız için daha büyük bir yatırım getirisine kadar, alıcı kişilerinizi tanımlamak için önceden zaman ayırmak, temel müşterilerinizi daha iyi tanıyarak ve anlayarak çevrimiçi işletmenizin başarılı olması

Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın