İnsanlar Markanızdan Kısa Mesaj Almak İstiyor mu?


Gizlilik, bugün çevrimiçi dünyadaki en gündemdeki konulardan biridir. Dışarıdaki her işletmenin yeni gerçeklere uyum sağlamaya başlaması gerekiyor. Bu gerçekler ise birinci taraf verilerine odaklanmak ve hedef kitleleriyle yeni iletişim kanalları bulmak. SMS doğrudan, kişiselleştirilmiş ve rızaya dayalı olduğundan, genel pazarlama stratejinize heyecan verici yeni bir ekleme için tüm niteliklere sahiptir. Ancak SMS kampanyalarınızı müşterileriniz için nasıl eğlenceli ve ilgi çekici hale getireceğinizi biliyor musunuz? Mesajlaşma söz konusu olduğunda çizgi tam olarak nerede çekilmeli?

İyi bir haberle başlayalım: Artık işler pandemi sonrasında yavaş yavaş normale döndüğüne göre, insanların %69'u daha sık alışveriş yapmayı planladıklarını söyledi. Bu sayı, işletmeler için büyüyen bir fırsatı temsil ediyor ve tüm bu potansiyel müşterilere ulaşmak ve onlarla bağlantı kurmak için yeni yollara duyulan ihtiyacı daha da vurguluyor.

Önümüzdeki yıl insanların %60'ından fazlası mağaza içi ve çevrimiçi alışverişi birleştirecek ve bu da e-ticaret endüstrisinin fiziksel mağazalar yeniden açılmaya başlasa bile büyümeye devam edeceğini gösteriyor.

Daha da belirgin olan şey, trendin mobil-ticarete doğru kaymasıdır: tüketicilerin %63'ünden fazlası çevrimiçi alışverişlerini cep telefonlarından yapıyor ve masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanımı artık geride kalıyor.

Sonuçlar ise yalnızca mobil uyumlu bir çevrimiçi mağazaya sahip olmanın yeterli olmadığını gösteriyor. İşletmelerin rekabetçi kalabilmek adına müşterileri için gerçekten ilgi çekici mobil öncelikli deneyimler oluşturması gerekiyor. Mobil, insanların olduğu yerdir. Mobil, alışveriş yapma şeklidir. Ve markaların bu deneyimlere hitap eden kanallar bulması gerekiyor.

SMS pazarlaması

SMS pazarlaması, işletmelerin müşteri yolculuğunun her adımında insanlara ulaşmasına ve onlarla anlamlı bire bir konuşmalara katılmalarına yardımcı olur. En basit ve en kısa SMS bile, başka hiçbir kanalın erişemeyeceği bir kişiselleştirme düzeyi ve derin bir bağlantı sunar. Sadece bu da değil, tüketicilerin %76'sı işletmelere kısa mesaj gönderebilmekle ilgilendiklerini söyledi - bu da müşterilerin proaktif olmayı sevdikleri ve en sevdikleri markalarla sohbet başlatmak istedikleri anlamına geliyor.

Yani, soruyu cevaplamak gerekirse: EVET.

İnsanlar markanızdan kısa mesaj almak istiyor. Ancak, bu mesajlar müşterilerin kendi şartlarına uygun olmalıdır.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın