İşletmeniz İçin Doğru Mentoru Bulmak


Söylemeye gerek yok, doğru bir akıl hocası hayatınız üzerinde büyük bir etki yaratabilir. Mentorlar sizi savunurlar ve sizi dünyaya hazırlarlar. Büyümenize yardımcı olurlar ve kötü zamanlarınızda sizi desteklemek için oradadırlar.

Bir noktada, o insanlar da yeni başlayan herkesle aynı noktadaydılar: önlerindeki engelleri nasıl aşacaklarından emin değillerdi, olmak istedikleri yerde olan birine bakıyorlardı.

“Orada bulunmuş ve bunu yapmış” bu insanlar, girişimcilerin yararlanabileceği en mütevazi kaynaklardan birini sunar: mentorluk.

İyi bir mentor, yaygın yapılan hatalardan erkenden kaçınmanıza, zahmetli sorunları çözmenize ve bir birey olarak tam potansiyelinizi gerçekleştirmenize yardımcı olurken değerli bağlantılar ve tavsiyeler edinmenize yardımcı olabilir.

Mentor, sizin henüz sahip olmadığınız paha biçilmez bir deneyime sahip olan kişidir. Başarıya giden yolda gerekli tüm hataları yapmış, onlardan ders almış ve bu dersleri size aktarmaya isteklidir.

Bir akıl hocası, başarılı olmak için ihtiyaç duyduğunuz belirli bilgileri (daha iyi Facebook reklamlarının nasıl oluşturulacağı veya bir ürünün pazara nasıl sunulacağı gibi) iyi bir şekilde kavramakla kalmaz. Ayrıca, yapmayı umduğunuz şeyi yaparken uzun yıllar boyunca geliştirilmiş bir sezgiye sahiptirler ve bilgileri, kendi iş içgüdülerinizin bazılarını onaylamanıza, terk etmenize veya şekillendirmenize yardımcı olabilir.

Girişiminiz için veya belirli kariyer hedeflerine ulaşmak için mükemmel mentoru ararken, göz önünde bulundurmak isteyeceğiniz birkaç özellik vardır:

  • İyi bir dinleyici olmak.
  • Her şeyi sorgulamak.
  • Beceri ve uzmanlığı paylaşmaya istek.
  • Mesleki ve kişisel gelişiminizle ilgili olmak.

Potansiyel bir akıl hocasından ne kadar bağlılık alabileceğinizi ölçmek zor olabilir. Bazıları size, ikinizin de nasıl olduğunu kontrol etmek için düzenli olarak buluştuğunuz daha yapılandırılmış bir ilişki sunacak. Bazıları da istediğinizde ara sıra tavsiyelerde bulunacak veya takıldığınız zaman bir Google Sohbeti üzerinden size yardımcı olacaktır.

Girişimci olmak söz konusu olduğunda kesin bir tanım asla yoktur. Kendinizi problemlerinize atmanız ve ilerledikçe bir şeyleri çözmeniz gerekiyor. Ancak, bir akıl hocası bularak, zaman ve emekle sahip olunan bu deneyimlere erişim kazanarak büyümenizi hızlandırabilirsiniz.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın