Instagram'da Nasıl Para Kazanılır?


 

 

Muhtemelen Instagram kullanıcılarının her gün çektikleri ve paylaştıkları fotoğraflardan para kazandıklarını çoktan duymuşsunuzdur. Hatta kendi takipçi kitlenize bakmış ve "Bunu belki ben de yapabilirim" diye düşünmüş olabilirsiniz.

Gerçek bir gelir elde etmeye başlamak için kaç takipçiye ihtiyacınız olduğunu merak etmeye başladıysanız, buna verilebilecek en kısa cevap düşündüğünüz kadar çok takipçiye ihtiyacınız olmayacağıdır.

Uzun cevap ise aşağıdakiler arasında değişen faktörlere bağlıdır:

Hangi sektör içinde olduğunuz ve ürününüzü doğrudan bir ürün kategorisine ne kadar kolay bağlayabileceğiniz (moda, yemek, güzellik ve fitness, en popüler Instagram hashtaglerine dayanan popüler alanlardır).

Takipçilerinizin ne kadar ilgili oldukları (100 bin sahte takipçinin karşılığı fazla olmayacaktır)

Hangi gelir kanallarından haberdarsınız?

Doğal olarak, ne kadar aktif takipçileriniz olursa durum o kadar iyidir.

En başarılı Instagram fenomenleri gönderi başına binlerce dolar kazanıyor olabilir. Ancak, küçük ama aktif 1.000 takipçiye sahip olanlar Instagram kullanıcıları bile para kazanmaya başlama potansiyeline sahip. Daha önce de söylediğimiz gibi burada önemli olan şey takipçilerinizin çokluğu değil, ne kadar aktif oldukları.

 

Instagram ile Para Kazanmak

 

Instagram’da sunduğunuz benzersiz içerik ve markanıza, hedef kitlenize ve adanmışlık seviyenize bağlı olarak Instagram'da aşağıdaki şekillerde para kazanabilirsiniz:

  • Sponsorlu gönderiler ve markalarla çalışın
  • Instagram ile anlaşmalı üyelikler açın
  • Kendi çevrimiçi mağazanızı açın
  • Fotoğraflarınızı çevrimiçi olarak veya baskı halinde satışa açın

Burada işin güzel yanı, bir gelir akışının peşinden koşmanın, diğerinin de peşinden koşamayacağınız anlamına gelmemesi.

Bir hobi olarak başlayan, insanları güldürmek, köpeğinizle aptalca fotoğraf çekimleri yapmak veya yemek resimleri paylaşmak gibi nedenler için kullandığınız Instagram'ı, aktif takipçilerinizin beslediği bir gelir kaynağına dönüştürme şansına bir kartopu etkisiyle ulaşabilirsiniz. Peki bu kadarı yeterli mi?

İçerik oluşturucuların internette para kazanması için olasılıklarla dolu bir dünya var. Çevrimiçi olarak daha fazla gelir akışı bulmak istiyorsanız, diğer sosyal medya kanallarını da kullanabilirsiniz. Instagram takipçileriniz size diğer sosyal medya kanallarında da katılmaya eğilim gösterirler. Yapmanız gereken tek şey onlara geçiş yapabilmeleri için bu fırsatları yaratmak.

Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın