iOS 15 Zorlukları ve SMS'ler


Kontrolün tüketicilerin elinde olduğu ve mahremiyetlerinin her zaman ilk sırada yer aldığı, tercihli bir dünyaya doğru adım adım ilerliyoruz. Yeni iOS 15 (20 Eylül'de yayınlandı) ve Mail App Protection ile Apple, ile bu yeni gerçekliğe doğru bir adım daha attı.

Peki Mail App Protection nedir?

iPhone'un Mail uygulamasının tüm kullanıcılarına gelişmiş gizlilik özelliklerini (“E-postamı Gizle” gibi) etkinleştirme yeteneği verirken, pazarlamacıların kullanıcı davranışı hakkında bilgi toplamak için görünmez verileri kullanmasını engeller. Posta Uygulaması Korumasını etkinleştiren tüketiciler her zamankinden daha anonim olacaklar ve bu da özellikle markalar için birincil gelir kaynaklarından biri olan e-posta konusunda pazarlamacılar için yeni zorluklar ortaya koyuyor.

Pazarlamacılar artık şunlara veda edebilir:

  • Güvenilir açılma oranları — iOS 15 ile Apple, gönderenlerin bir kullanıcı bir e-posta açtığını bilmesini engeller ve markaların açılma oranlarını doğru şekilde izlemesini zorlaştırır.
  • Etkili coğrafi hedefleme — iOS 15, kullanıcıların IP adresini maskeleyerek markaların konumlarını bilmesini ve çevrimiçi etkinliklerini izlemesini engeller.
  • E-posta adresi görünürlüğü — E-postalarını gizlemeyi seçen iOS 15 kullanıcılarına, kişisel e-posta adreslerini gizli ve markaların erişemeyeceği şekilde Apple'dan rastgele bir takma ad verilir.
  • Bu değişiklikler, Apple'ın müşteri gizliliğini koruma çabasının önemli bir etkisi olacağını açıkça ortaya koyuyor. E-ticaret markalarının, ölçümler ve konu satırı optimizasyonundan veri toplama ve yeniden hedeflemeye kadar ilerleyen e-posta pazarlamasıyla ilgili her şeyi yeniden düşünmesi gerekecek. Uyum sağlayacaklarından şüphemiz yok, ancak bu gizlilik sorunlarının çözümü yalnızca yeni e-posta stratejileri ve geçici çözümler değildir. Çözüm SMS pazarlamasıdır.

Tüketicilerin ilgisini çekmek için tek bir stratejiye güvenmek yerine, markaların maksimum erişimi sağlamak için kanallarını çeşitlendirmesi gerekiyor. iOS kullanıcıları her şeyden önce mobildir ve de mobil tercih ettikleri iletişim kanalıdır. O halde SMS pazarlaması, mobil kitlenizle yeni ve daha etkili yollarla iletişim kurmak için çok doğal bir seçimdir.

E-posta pazarlamacılarının iOS 15 ile gerekli ölçümleri ve optimizasyon taktiklerini yeniden düşünmesi gerekecek olsa da başarılı, canlı performans izleme için SMS pazarlaması zaten kurulu ve hazır durumda. SMS her zaman tıklamalara ve dönüşümlere odaklanmıştır (SMS için açılma oranları zaten %98'e kadar yükselmiştir), size stratejinizin tam olarak hangi kısımlarının işe yaradığını ve nereleri optimize edebileceğinizi bilmeniz için gereken uygulanabilir verileri sağlar.

 


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın