Küçük İşletmeler


Çevrimiçi mağazanızı yeni başlattıysanız veya başlatmak üzereyseniz, tebrikler! Bugün bulunduğunuz yere ulaşmak için alışılmadık bir tutku ve azim gerekir.

Bununla birlikte, bildiğiniz gibi, küçük işletme sahipleri, genişleyen yapılacaklar listeleriyle birleştiğinde, genellikle önü arkası kesilmeyen kilometre taşlarına ve hedeflerine sahiptir. Lansmanınızla birlikte, bir mağaza sahibi olmanın getirdiği muhasebe görevlerinin üstesinden gelmeniz gerekecek.

Bu muhasebe adımları listesi, temellerinizi kapsadığınızı ve küçük işletme finansmanı yapılacaklar listenizdeki bir sonraki öğeye geçmeye hazır olduğunuzu bilme konusunda size güven verecektir.

İşletmenizi yasal olarak kaydettirdikten sonra, işletme gelirinizi saklamak için bir yere ihtiyacınız olacak. Ayrı bir banka hesabına sahip olmak, kayıtları farklı tutar ve vergi zamanı geldiğinde hayatı kolaylaştırır.

Ayrıca, talihsiz iflas, dava veya denetim durumlarında kişisel varlıklarınızı korur. Alacaklılardan veya yatırımcılardan fon sağlamak istiyorsanız, güçlü ticari finansal kayıtlar onay alma olasılığınızı artırabilir.

Birçok çevrimiçi mağaza, tek kişilik bir gösteri olarak hayatına başlar.

Dışarıdan yardım almanın mantıklı olduğu noktaya geldiğinizde, bu kişinin bir çalışan mı yoksa bağımsız bir taraf mı olduğunu belirtmeniz gerekir.

İş modelinize bağlı olarak, mağazanızda satmak üzere diğer ülkelerden mal satın almayı ve ithal etmeyi planlıyor da olabilirsiniz. Ürünleri ithal ederken, büyük olasılıkla vergi ve harçlara tabi olacaksınız; bu, bir stoksuz satış işi yürütüyorsanız dikkate alınması gerekir. Bunlar, ülkenizin gelen mallara uyguladığı fiyatlandırmalardır. Ülkenize gelen malların ithalatı ve ilgili vergiler hakkında bilgi edinin, böylece kuralları en başından bilirsiniz.

Temel küçük işletme muhasebe kayıtlarını bir elektronik tabloda oluşturabilirsiniz, ancak bu, kapsamlı bir küçük işletme muhasebe yazılımından daha sıkıcı, manuel hatalara eğilimli ve zaman alıcıdır. En azından, güvenli bir bulut tabanlı platformda giderleri ve geliri takip etmek isteyeceksiniz.

Kontrol edilemeyen dış koşullar nedeniyle satışlarınızda beklenmedik bir düşüş olabilir veya sezonluk bir işte yavaş dönemlerde finansal bir desteğe ihtiyacınız olabilir. Büyük büyüme hedefleri olan küçük işletmeler, genellikle yeni ürün geliştirmeleri, envanter, perakende mağazaları, işe alma ve daha fazlasına yatırım yapmak için finansman sağlanmasına ihtiyaç duyar.

Unutulmamalıdır ki büyüyen bir e-ticaret işletmesinin, yatırımcılar, küçük işletme kredisi veya bir iş ortağı aracılığıyla dış işletme finansmanını güvence altına alması gerekebileceği birçok senaryo vardır.

 

 


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın