SEO ile Birinci Sayfaya Çıkın


 

Başarılı bir SEO şu üç adımdan oluşur: (1) Hedef kitlenizi ve arama alışkanlıklarını bilmek; (2) Web sitenizi optimize etmek ve düzenli olarak yeni içerik eklemek; (3) Ziyaretçilerden gelen dönüşümleri maksimize etmek

Yeni bir sayfa veya web sitesi için bazı temel SEO gereksinimleri olarak şunları sıralayabiliriz: mobil uyumlu tasarım, güvenli bir web sitesi, Javascript'in sınırlı kullanımı, yüksek sayfa hızı, robots.txt dosyası, XML site haritaları, HTTP durum kodları ve iyi bilgi mimarisi.

Arama yapanlara istediklerini vermek

İnsanların arama motorlarını kullanma şekli gelişmeye devam edecek olsa da ilk etapta neden arama yaptığımız sabit bir şey olacak: istediğimiz şeyleri bulmak veya gördüğümüz şeyleri hatırlamak.

Bunu akılda tutarsak, tek kalıcı SEO yaklaşımı, arama yapanlara istedikleri sonuçları vermek olacaktır. Sonuç olarak, başta Google olmak üzere arama motorları bunu akılda tutan web sitelerini ödüllendirdi. Yukarıda tartıştıklarımızın büyük bir kısmı (hızlı yüklenen web siteleri, ilgi çekici materyal ve metinler ile net sayfa ve resim açıklamaları) arama yapanların hayatlarını kolaylaştıran özelliklerdir.

Sitenizi geliştirirken kullanıcı deneyimi ve arama optimizasyonu arasındaki bu bağlantıyı daima aklınızda bulundurun. Arama teknolojisi ilerledikçe, bu iki faktör adım adım ilerliyor gibi görünüyor, bu da bir arama motorunu memnun etmenin en basit yolunun onu kullanan insanları memnun etmek olduğunu ima ediyor.

  • Sayfalarınızda yalnızca bir tane H1 başlığı kullandığınızdan emin olun
  • Sayfa başlıklarınızı 60 karakterin altında tutun
  • Meta açıklamalarınızı etkileyici ve 155 karakterin altında tutun.
  • İnsanlar tarafından okunabilen ve ilgi çekici sayfa başlıkları yazın.
  • Sayfa URL'nize bir anahtar kelime ekleyin.
  • Resimlerinizin açıklayıcı alternatif metin ve dosya adlarına sahip olduğundan emin olun.
  • Zengin bir site görünümü elde etmek için şema işaretlemesini kullanın.

Aramalar sıklıkla değişir, bu nedenle gündemi bir okuma listesiyle takip edin. Bu alanın, arama teknolojisi ilerledikçe birçok küçük, sık değişiklik gören bir disiplin olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden, SEO hakkında öğrenilecek her zaman daha çok şey olacaktır. Saygın yayınlardan makaleler okuyarak SEO bilginizi ilerletebilir ve genişletebilirsiniz. Şüphesiz ki, web sitenizde SEO'yu geliştirmeye ne kadar çok çalışırsanız, o kadar başarılı olursunuz.

 


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın