Shopify API Kavramı


API, uygulamaların birbirleri ile etkileşim hakinde olmalarına izin veren ve bir yazılım aracı olan Application Programming Interface aracının kısaltılmış halidir. Online olarak yaptığınız hemen her işlemde bir API kullanmaktasınız.

Yazılım bileşenlerinin etkileşimlerinin bir özelliği olan API pek çok bilgi içermektedir. Arabanızın bir yazılımı olduğunu düşünecek olursanız, arabanın API’si fren yapma, hızlanma, klima açma gibi pek çok konu hakkında bilgi içermektedir.

Shopify’ın kullanmış olduğu API paketi ve açık kaynaklı olan şablon dili Liquid sayesinde Shopify müşterilerinin istediği şekilde çalışabilmektedir. Bu platform sayesinden sizin için en uygun olan iş modelini kullanabilmektesiniz.

Shopify’ın iş ortakları Shopify için pek çok uygulama geliştirmektedir. Ağırlıklı olarak geliştiricilerden oluşan bu iş ortakları Shopify platformu için uygulamalar geliştirebilir, yeni temalar oluşturabilir, satıcıların başka platformlarda satış yapabilmeleri için yeni kanal oluşturabilir, mağazalar için özel geliştirme çalışmaları yapabilir ve daha birçok tasarımı geliştirme ve destek hizmeti sunabilirler.

Geliştiriciler Pek Çok Şeye Erişebilirler

Geliştiriciler ve Shopify iş ortakları platformun temel özelliklerinin hemen hepsine erişim imkanına sahiptir. Geliştiriciler Shopify yöneticisine yeni özellikler ekleyebilirler. Bunun için Admin API’sini kullanmaları gerekir. Geliştiriciler ayrıca Storefront API’yi kullanarak çeşitli web sitelerine uygulamaya veya video oyununa Shopify satın alma deneyimi ekleyebilirler. Bu konuda daha detaylı bilgi geliştiriciler tarafından Shopify platformunda bulunabilir.

Shopify kullanıcılarına sunduğu e-ticaret deneyimi ile oldukça ön plana çıkarken aynı zamanda geliştiricileri ve iş ortakları için de pek çok imkân sunmaktadır. Shopify iş ortakları geliştirdikleri projeler ve uygulamalar ile düzenli bir ek gelir elde etme imkânı yakalarlar.

Siz de geliştiricilik konusunda kendinize güveniyorsanız Shopify iş ortağı olmak için hemen başvuruda bulunabilir ve Shopify iş ortağı rozetini almaya hak kazanabilirsiniz. Shopify ayrıca iş ortaklarına pek çok eğitim ve doküman da sağlamaktadır. Böylece hem kendinizi geliştirebilir hem de kendi müşterileriniz için de yeni donanımlara sahip olabilirsiniz. Hem kullanıcılarını hem de iş ortaklarını her anlamda destekleyen Shopify tüm bileşenleri ile dünyanın her yerinde büyümeye devam etmektedir.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın