Shopify Bildirimleri


Shopify platformu ile kurmuş olduğunuz e-ticaret siteniz üzerinden gerçekleşen pek çok işlem ile ilgili olarak size çeşitli bildirimler gelmektedir. Bu bildirimler sayesinde gerçekleşen işlemle ile ilgili anında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sipariş bildirimi size gelecek en önemli bildirimlerden biri olacaktır. Bunun için sipariş bildirim şeklini e-posta olarak ayarladığınızda yeni bir sipariş aldığınızda bunun size e-posta ile bildirilmesini sağlarsınız. Yine sipariş bildirimleriniz için SMS ile bilgi almayı tercih edebilirsiniz. Bu noktada sipariş onayı, kargo takibi ve benzeri konular ile ilgili tüm güncellemeleri SMS olarak alırsınız.

Bildirimlerinizi nasıl alacağınız tamamen sizin tercihinizdir. Bunun içn en etkili olacağını düşündüğünüz yolu tercih edebilir ve bu tercihinizi Shopify yöneticisi üzerinden kolaylıkla yönetebilirsiniz. Ayrıca müşterilerinizin alacağı bildirimleri de yine Shopify yöneticisinden kolaylıkla yönetebilirsiniz. Eğer müşterileriniz e-postalarınızı almıyorsa Spam kutularını kontrol etmenizi isteyebilirsiniz. Shopify platformunda kurduğunuz mağazanızın müşteri e-posta bildirimleri tüm belli başlı e-posta servislerini desteklemektedir.

Yeni Sipariş Bildirimi

Mağazanız üzerinden yeni bir sipariş aldığınız zaman bunun size e-posta ile bildirilmesini isteyebilirsiniz. Bu konuda değişiklik yapmak istediğinizde Siparişler kısmından vereceğiniz izne ihtiyacınız olacaktır. E-posta ile bildirim yerine müşterilerinizin SMS ile bilgilendirilmelerini isterseniz onların telefon numaralarını almalısınız. Bu şekilde müşterileriniz siparişleri ile ve kargoları ile ilgili son durumu telefonlarına gelen SMS’ler aracılığı ile kolaylıkla takip edebilirler.

Bazı müşteriler çevrim içi olarak yaptıkları işlemlerde cep telefonu numaralarını vermemeyi tercih edebilirler. Bu noktada da Shopify önemli bir hizmet sunmaktadır. Shopify yöneticisi üzerinden sipariş güncellemelerini etkinleştirme seçeneğini kullanarak müşterileriniz telefon numaralarını vermeden de bildirim alabilirler.

Shopify platformu kullanıcılarına pek çok farklı alanda hizmet sunmaktadır. Eğer bir e-ticaret işletmeniz varsa, gündelik işleriniz ile uğraşırken yeni siparişleri kaçırmamak için bildirimleri açarak yeni aldığınız siparişten hızlı bir şekilde haberdar olmanızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca müşterilerinizin bildirim ayarları ile onlara siparişleri ile ilgili güncel durum bilgisi gönderebilirsiniz. Tüm bu bildirimler için farklı seçenekler mevcuttur. Tüm ayarları yapmak için Shopify yöneticisine girmeniz ve tercihlerinizi seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın