Shopify Çoklu Para Birimi


Shopify platformu e-ticaret sahibi kişilerin dünyanın hemen her yerinde satış yapmasına olanak sağlamaktadır. Kendi ülkenizden başka bir ülkede satış yapıyorsanız da akla ilk gelen soru ürünlerinizin fiyatının o ülkenin para birimine nasıl çevrileceğidir. Bu noktada Shopify vermiş olduğu çoklu para birimi desteği ile bu sorunu kolaylıkla çözmektedir.

Shopify Payments aracılığı ile birden fazla para biriminde satış yapabilirsiniz. Bunun için ilgili bölümü etkinleştirmeniz gerekmektedir. Bu etkinleştirme işlemini yaptıktan sonra istediğiniz para biriminin düzgün göründüğünden emin olma için sayfanızı test de edebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle Ayarlar kısmından ödemeler bölümünde gelmeniz gerekmketedir. Shopify Payments kısmından Yönet’e tıkladıktan sonra etkinleştirilen para biriminde denemek istediğiniz para birimini seçmelisiniz. Daha sonra Online Mağaza’da Görüntüle seçeneğini tıkladığınızda ilgili para biriminin mağazanızda nasıl göründüğünü test edebilirsiniz.

Açık ve Gizli Uygulamalar

Mağazanızda kullanmak istediğiniz para birimini test etmeniz gerektiğinden ve bunun yollarından bahsetmiştik. Bu noktada kontrol etmeniz gereken kısımlar vitrininizde bulunan ürünlerin doğru para birimi ile gözüküp gözükmediği ve müşterilerinize gönderdiğiniz bildirimlerin doğru fiyatı ve para birimini içerip içermediği olmalıdır.

Çoklu para birimlerini doğru ve düzgün bir şekilde kullandığınızdan emin olmak için bu iki noktanın test edilmesi oldukça önemlidir. Burada karşılaşacağınız herhangi bir hata satışlarınızı etkileyecektir.

Çoklu para biriminde satış yapmanızı mümkün kılan uygulamalar yeni para birimleri ile sürekli olarak güncellenmektedir. Bunun için elbette doğru uygulamayı kullandığınızdan emin olmalısınız. Aksi durumda Shopify yöneticisi sizi uyaracaktır. Eğer çoklu para birimi ile satış yapmak için gizli bir uygulama kullanıyorsanız bu konunun riskleri ile ilgili bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu riskler hakkında en doğru bilgiyi size uygulamanın geliştiricileri verecektir.

Shopify kullanıcılarına e-ticaret ile ilgili pek çok avantaj sunmaktadır. Bu avantajların başında da dünyanın hemen her bölgesinde satış yapma imkânı gelmektedir. Bu noktada satış yapmak istediğiniz ülkenin para biriminin destekleniyor olması oldukça önemlidir. Siz de hemen Shopify yöneticini üzerindne bulabileceğiniz uygulamalar ile çoklu para birimi kullanarak dünyanın çeşitli ülkelerinde satış yapmaya başlayabilirsiniz.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın