Shopify Demo


Shopify’In iş ortakları Shopify platformu ve kullanıcıları için çeşitli temalar geliştirerek bu temaları Shopify platformunda kullanıcılara sunabilirler. Geliştiricilerin bunu gerçekleştirebilmesi için geliştirmiş oldukları temanın mutlaka demo mağazasının bulunması gerekmektedir. Geliştirmiş olduğunuz temanın Shopify tema ekibi tarafından onaylanması için bu demonun bulunması şarttı.

Demo mağazanız için bir geliştirme mağazası da kullanabileceğinizi unutmayın. Shopify’da satıcı olarak bulunanlar geliştirmiş olduğunu temanın demo mağazasını ziyaret ettiklerinde bunun bir geliştirme mağazası olup olmadığını anlamayacaklardır.

Geliştirilen her temanın ön ayarlarının kontrol edilmesi için demo mağazası ve demo deposu olması oldukça önemlidir. Demo mağazalarında geliştirilen temanın son sürümünün kullanılması gerekmektedir. Bir demo mağazası hazırladığınızda bu mağazada satışa koyduğunuz bir ürün, tükenmiş olarak gösterilen bir ürün, farklı özelliklere sahip bir ürün ve farklı resimleri olan bir ürün bulunduğundan emin olmalısınız.

Demo mağazalarda kullanacağınız içerikte orijinal metin içeriğin kullanılması gerekmektedir. Ürün açıklamaları net bir şekilde yapılmalı ve mağazanın demo mağaza olduğunu belli etmeyecek şekilde düzenlenmiş olmalıdır.

Demo Mağazalar Satıcıların Kafasını Karıştırmasın

Demo mağazasını gezen bir satıcının kafasının karışmaması için demo mağazasında yalnızca o temada kullanılan öğelerin ve işlevlerin sergilenmesi önemlidir. Örnek verecek olursak demo mağazasında resimlere bir metin ya da düğmenin gömülü olmaması gerekir. Ayrıca animasyon veya GIF bulunmaması da kafa karışıklığının önlenmesi açısından önemlidir.

Demo mağazasından alışveriş yapılmaması için tüm ödeme seçenekleri devre dışı bırakılmış, sadece Bogus Gateway etkinleştirilmiştir. Gerektiği durumlarda demo mağazada sergilenen her görselin haklarının satın alınmış olması gerekmektedir.

Temalar mağazalarınızın müşteriye dönük yüzünü temsil ettikleri için oldukça önemlidirler. Shopify temaları kullanıcıları için ücretli veya ücretsiz şekilde sunabilir. Bu temalar kullanıcıya sunulmadan önce pek çok testten geçer. Bu testi gerçekleştirmenin en etkili yolu da bir demo mağaza oluşturmak ve temayı o demo mağazada denemektir.

Shopify’In kullanıcıları için sunmuş olduğu pek çok özellik ve uygulama bulunmaktadır. Bu özellikler ve uygulamalar kullanıcıya sunulmadan önce dikkatli bir şekilde incelenmekte ve birbirinden farklı testlerden geçirilmektedirler. Bu sebeple Shopify platformu üzerinde gördüğünüz tüm temaları ve uygulamaları güvenle kullanabilirsiniz.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın