Shopify Google Analytics


Dünyanın en büyük arama motoru olan Google kullanıcıları için pek çok avantaj sağlamaktadır. Bunların başında da bu arama motoru üzerinden ne kadar arandığınız ile ilgili çeşitli verileri sağlayan Google Analytics gelmektedir. Eğer bir Google hesabınız varsa, hemen analiz takibine kaydolarak, mağazanız ile ilgili izlemek istediğiniz verileri seçemeye ve mağazanız ile ilgili verileri almaya başlayabilirsiniz.

Google Analytics’i etkinleştirmek arzu ettiğiniz verileri almanın ilk adımı olmalıdır. Bunun için Shopify yöneticiniz üzerinden “Online Mağaza” seçeneğinden “tercihler” kısmına gitmeniz gerekmektedir. Google Analytics kısmından etkinleştirmeişlemini yapabilirsiniz.

Google hesabınız yoksa Google Analytics’i kullanamazsınız. Bu sebeple hemen bir Google hesabı açmalısınız. Bu hesap üzerinden Google Analytics dışında Google Ads gibi hizmetleri de kullanabilirsiniz.

Bir sonraki adımınız Google Analytics hesabınızı Shopify mağazanıza eklemek olacaktır. Bu işlemi de Google hesabınız üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Tüm bu basmaakların bire bir takip edilmesi oldukça önemlidir Shopify mağazanız için Google Analytics verilerinden yararlanmanın yolu bu şekildedir.

Google Analytics ile Mağazanızın Performansını Ölçün

Google Analytics üzerinden e-ticaretiniz ile ilgili verileri almanın iki yolu bulunmaktadır. Eğer sadece işlem ve gelir ile ilgili veriler ile ilgileniyorsanız temel e-ticaret izlemeyi, ziyaretçilerin davranışları ile ilgili bilgi edinmek istiyorsanız gelişmiş e-ticaret izlemeyi açmalısınız.

Google dünyanın en büyük arama motorudur. Markanızın bu arama motorundaki sıralaması marka değeriniz hakkında önemli ip uçları vermektedir. Google aramalarında üst sıralarda çıkan markaların bilinirlikleri ve dolayısıyla da satışları bir hayli artmaktadır.

Google aramalarından arzu ettiğiniz sırada değilseniz bunun pek çok nedeni olabilir. Öncelikle reklam vermek sıralamadaki yerinizi yükseltecektir ancak markanız ile ilgili yaptığınız bazı hatalar da sizi sıralamada geriye düşürebilmektedir.

İşte tam da bu noktada Google Analyics size markanız ile ilgili pek çok veriyi toplamanıza olanak sağlayacaktır. Google Analytics aracılığı ile işlemler ile ilgili bilgi alabilir ayrıca ziyaretçi davranışları ile ilgili önemli veriler toplayabilirsiniz.

Siz de Shopify üzerinden açmış olduğunuz e-ticaret siteniz ile ilgili bu verileri almak için hemen yöneticiniz üzerinden Google Analytics’İ aktive edin ve veri elde etmeye başlayın.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın