Shopify Ödeme Alma


Hem dünyada hem de ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılan e-ticaret platformu olan Shopify ile ilgili en merak edilen konuların başında ödemelerin nasıl alınacağı konusu gelmektedir. Shopify platformu üzerinden satış yapanlar kazandıkları parayı nasıl alacaklarını merak etmektedir.

Shopify’ın desteklediği ödeme yöntemlerinin tamamı farklı sağlayıcılar tarafından sağlanmaktadır. Bu sağlayıcılar genellikle her işlem üzerinden belirli bir komisyon almaktadır. Her sağlayıcının politikası farklı olduğu için bu konuda hizmet almadan önce firma ile ilgili detaylı bilginin alınması önemlidir.  

Kredi kartı ile yapılan ödemelerin hesabınıza geçmesi biraz zaman alabilir. Bunun sebebi kredi kart ile yapılan işlemin işlenmesi için belli bir zamanın geçmesidir. Tamamen normal olan bu durumun akabinde ödeme işlenir ve para hesabınıza yatar. Bu konuda detaylı bilgi almak için hizmet sağlayıcınızla görüşmeniz gerekmektedir.

Shopify’da satış yaparken kredi kartı ödemesi yerine para havalesi ve banka transferi yapmayı tercih edebilirsiniz. Bunun için Shopify’ın ödeme sistemini kullanmanız gerekmektedir. Ancak bu işlemden herhangi bir ücret alınmaması için Sopify Payments’ı aktifleştirmelisiniz. Bu yöntemi kullandığınızda ödemeniz Shopify Payouts üzerinde yatırılacaktır.

Ödeme Planı

Ödeme alacağınız dönem hangi yöntemin kullanıldığına göre değişiklik göstermektedir. Kredi kartı ile ödeme alıyorsanız ödeme döneminizi kontrol ederek ne zaman ödeme alacağınızı öğrenebilirsiniz. Ödeme sağlayıcılarından yaralanıyorsanız her sağlayıcının farklı bir kuralı olduğunu bilmeniz önemli. Bu konuda detaylı bilgiyi ödeme sağlayıcınızdan öğrenebilirsiniz.

Ödeme sağlayıcınız ödeme işleminizi gerçekleştirdiğinde hemen para hesabınıza geçmeyebilir. Bunun nedeni bankanın prosedürleri ile ilgilidir. Ödemelerinizde beklenmeyen gecikmeler yaşanıyorsa mutlaka bankanız ile görüşmelisiniz.

Para hesabınıza yattığında bazı kesintilerin olacağını göreceksiniz. Online olarak gerçekleşen işlemlerden alınan bu ücret oldukça cüzi olsa da hem ödeme sağlayıcısına hem de bankaya göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu durum ülkeden ülkeye de değişiklik göstermektedir.

Pek çok ülke Shopify Payments üzerinden gerçekleşen işlemlerde ücret almazken kredi kartı işlem ücreti neredeyse tüm dünyada sabittir. Bir de ödeme sağlayıcısından yararlandığınız durumlarda sizden mutlaka belirli bir ücret alınacaktır. Tüm bu konular ile ilgili tüm detaylı bilgi hizmet sağlayıcılarınız tarafından size verilmelidir.

Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın