Shopify Tema Kurulumu


E-ticaret sitesi platformu olarak kullandığınız Shopify size pek çok tema seçeneği sunmaktadır. Hem ücretli hem de ücretsiz olarak sunulan bu temalardan kendi işiniz için en uygun olanını seçerek hemen kuruluma başlayabilirsiniz. Bu işleme başlamadan önce tüm seçenekleri incelemenizi ve işletmeniz için en uygun olacak temadan emin olmanızı tavsiye ederiz.

Shopify Tema Kurulumu

Shopify’a tema kurulumu yapmak için öncelikli olarak seçmiş olduğunuz temayı zip dosyası şeklinde yükleyebilir ya da yönetici paneli üzerinden seçiminizi yapabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak Shopify mağazasından satın alma işlemi yapmanız gerekebilir. Hesabınızda farklı dönemlerde kullanmak için birden fazla temayı bulundurabilseniz de yalnızca bir tane temayı sergileyebileceğinizi unutmamanız gerekmektedir. Ayrıca yükleyebileceğiniz tema sayısı da seçmiş olduğunuz planınızla ilgilidir. Temalarınızı shopify mağazasından satın almak istemiyorsanız Tema kurulumu için Piernet ile çalışabilirsiniz. Sizlere özel yüzlerce Shopify teması kütüphanemizde yer almakta.

Hesabınıza tema yüklemek için öncelikle Online Mağaza üzerinden Temalar kısmına gidin. Tema Kitaplığı Bölümüne girerek Tema Yükle seçeneğini tıklayın. Daha sonra yüklemek istediğiniz dosyayı seçin ve yükleme işlemini tamamlayın. Size sunulmuş olan ücretsiz temaları görmek için ise Temalar kısmından Ücretsiz Temaları daha sonra da Ücretsiz Temaları Keşfet kısmını tıklayabilirsiniz. Burada ücretsiz olan temalardan arzu ettiğinizi hemen kitaplığınıza yükleyebilirsiniz. Eğer tema satın almak istiyorsanız, Tema Mağazasını ziyaret ederek ücretli temalardan arzu ettiğinizi seçip satın al seçeneğini tıklayarak satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bunun akabinde tema otomatik olarak kitaplığınıza yüklenecektir.

Tema Değiştirmek de Kurmak Kadar Kolay

Satın aldığınız ya da ücretsiz olarak edindiğiniz temalarınızı değiştirmek de oldukça kolay bir süreçtir. Bunun için mağazanıza ya da kitaplığınıza gidebilir seçtiğiniz temayı “yayınla” seçeneğini tıklayarak bu temayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu temalar otomatik olarak güncellenecektir ancak manuel güncellemeyi tercih ederseniz de temanın eski versiyonunun kitaplığınızda kalacağını hatırlatmak isteriz.

Shopify Temaları

Temanızı değiştirmeye karar vermeden önce ticari olarak güvendiğiniz kişilerle bir ön izleme paylaşabilirsiniz. Bunun için ön izleme yaptırmak istediğiniz temanıza bir bağlantı oluşturduktan sonra bu bağlantıyı istediğiniz kişi ile paylaşabilirsiniz. Shopify'da bilinen ücretsiz temalar; Narrative, Debut, Brooklyn gibi temalar olarak öne çıkmaktadır. Bu temalara resmi shopify adresinden ulaşabilirsiniz.

Shopify’ın sunmuş olduğu temalar ile ilgili önemli bir seçenek de özelleştirme seçeneğidir. Tema içeriğinizi ve tema ayarlarınızı yönetici panelini kullanarak özelleştirebilirsiniz. Bu seçenek ile temalarınızı ihtiyacınıza uygun olarak düzenlerken çeşitli görselleri yükleme, banner ekleme, ifadeleri değiştirme ya da mağazanızın iletişim sayfasını ekleme gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Tüm bu işlemler için yönetici panelini kullanmanız yeterli olacaktır.

Shopify’ın kullanıcıları için sunmuş olduğu seçenekler arasında en önemli özelliklerden biri de temalardır. Bu temalar ile sektörünüze ve yapmak istediğiniz işe en uygun olan temayı seçerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Hem ücretli hem de ücretsiz olarak sunulan temalar arasında seçtiğiniz üzerinde çeşitli değişiklikler de yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.  Ayrıca ihtiyaçlarınızın değişmesi durumunda kullandığınız temayı da değiştirebilir, arıca kesin kararınızı vermeden önce güvendiğiniz birinden öneri almak için o tema için ön izleme linki oluşturabilirsiniz.

Ya da Piernet Shopify Türkiye Expert Destek hizmetinden fiyat ve teklif alarak Shopify temanızı bizim yardımımızla kurup kullanmaya başlayabilirsiniz.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın