Shopify Türkiye Fiyatları


2020 yılında Shopify platformundan faydalanarak e-ticaret sitesi kurmak isteyen kullanıcıların önünde kayıt yaptırmalarının akabinde pek çok seçenek sunulmakta. Kullanıcıların tercih edebilecekleri temalar, eklentiler ve çeşitli paketler arasından kendileri için en uygun olacak olan tercihleri yapmalarının ardından kullanıcılar seçimlerine göre de belirli bir ücret ödeme durumunda kalacaklardır.  

Shopify’In kullanıcıları için sunmuş olduğu paketler birbirinden oldukça farklılık gösterebilir. Ağırlıklı olarak aylık abonelik sistemi ile çalışan Shopify tamamen seçilen pakete göre bir fiyatlandırma yapmaktadır. Shopify’In temel olarak sunmuş olduğu Basic Shopfy, Shopify ve Advanced Shopify paketleri mevcuttur. Eğer yeni bir kullanıcıysanız ve çok daha basit bir çözüm arıyorsanız Basic Shopify paketi sizin için yeterli olacaktır. Ancak çok daha fazla özelliği olan ve ticari hacim açısından çok daha büyük bir hizmet sunan Shopify Plus ve Shopify Lite gibi paketler de mevcuttur.

Hangi paketi alacağınıza hemen karar veremiyorsanız ve nihai kararınızı vermeden önce platformu denemek isterseniz de Shopify kullanıcıları için 14 günlük bir deneme şansı sunmaktadır. Bu süre içinde platformun tüm özelliklerini deneyebilir ve sizin için en uygun olan seçeneğe karar verebilirsiniz. Ancak bu 14 günlük deneme süresince herhangi bir satış yapamazsınız.

Shopify Planları ve Masraflar

Bu noktada Shopify kullanıcıların tüm faturalarının dolar cinsinden kesileceğini belirtmemiz gerekmekledir. Bu durum mağazanızın ABD dışında olup olmamasından bağımsızdır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Shopify paketlerinde pek çok kalem ve bu kalemlere ait fiyatlar bulunmaktadır.

Shopify paketlerinde bulunan kalemlerden biri aylık fiyattır. Seçilen pakete göre farklılık gösteren aylık fiyat aslında bir abonelik ücretidir. Abonelik sürenizi uzatırsanız, aylık fiyatta bazı indirimlerden faydalanbilirisniz. Yine Shopify pekentlerinde karşınıza çıkacak olan bir kalem de kredi kartı ücretleridir. Mağazanızda kredi kartları ile ödeme kabul edebilmeniz için sizden alınan bu cüzi ücret seçtiğiniz pakete göre değişmektedir.

Shopify paketlerinde karşınıza çıkabilecek işlem ücretleri, ödeme sağlayıcısı ücretleri ve üçüncü taraf ödeme sağlayıcıları gibi ücret kalemleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu kalemler daha önce de belirttiğimiz gibi tamamen seçmiş olacağınız Shopify paketine göre değişiklik gösterecektir.

Shopify’da fatura dönemi 30 günlük süreyi kapsamaktadır. Ancak aboneliğinizi daha uzun tutmanız halinde, 3 aylık, 1 yıllık veya 3 yıllık dönemler için farklı oranlarda indirim elde edebilirsiniz. Mağazanızı kapatmaya karar verdiğiniz noktada tüm üyeliklerinizi de iptal ederek ileride sürpriz bir fatura ile karşılaşma riskinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Dünyada pek çok global marka tarafından da kullanılan Shopify sunmuş olduğu hizmetler ile ön plana çıkan bir e-ticaret platformudur. İlk bakışta ödeme anlamında pek çok kalemi barındırdığı düşünülse de aslında bu kalemler tamamen sizin işinizin hacmi ile orantılı olacaktır. Dolaysıyla işinizin hacmini büyüttüğünüzde bu kalemlerin de artmasın beklemek oldukça olağan bir durumdur.

Hangi Shopify planını kullanmanız gerektiğini Shopify'ın tek lisanslı Türkiye experti olan Piernet firmasıyla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın