Shopify vs. Wix


Satın alma alışkanlıklarının çok büyük çoğunlukla online platformlara kayması e-ticaret sitesi açmak isteyenlerin sayısını bir hayli arttırmıştır. Buna olanak veren e-ticaret platformları arasında da bu sebeple ciddi bir rekabet bulunmaktadır. Hem Shopify hem de Wix bu anlamda önde gelen e-ticaret platformları arasında yer almaktadır.

Genel olarak incelendiğinde hem Shopify hem de Wix platformlarının özel bir yazılım ya da programlama bilmeyen kişiler tarafından kullanılabildiğini görürüz. Ayrıca her iki platform da e-ticaret web sitesi oluşturmanız ve ürünlerinizi satmanıza olanak sağlamaktadır.

Shopify ve Wix’in kuruluş amaçlarına baktığımızda oldukça farklılaştıklarını görüyoruz. Wix daha çok içerik tabanlı bir web sitesi oluşturmak isteyenler için kurulmuşken Shopify kuruluşunun ilk gününden itibaren online bir mağaza oluşturmak için kurulmuştu. Bu açıdan bakıldığında hala daha içerik odaklı bir web sitesi içn Wix’in, e-ticaret sitesi oluşturmak içn Shopify’ın daha etkili bir çözüm olduğunu söylemek mümkündür. Tabii ki bahsettiğimiz özellik tek başına karar vermek için yeterli değildir.

Shopify ve Wix Fiyatları

Her iki platformu incelediğimizde Shopify iki haftalık bir deneme sunarken Wix’in tamamen ücretsiz bir plan sunduğunu görürüz. Bu sürümde Wix ile çok etkili bir öğrenme sürecinden geçemezsiniz ancak Shopify’ın sunduğu iki haftalık süreç çok daha etkili olacaktır çünkü Shopify bu süre içinde neredeyse tüm özelliklerini test etmenize olanak sağlamaktadır.

Her iki platformun fiyatlarını karşılaştırdığımızda Wix’in fiyatlarının aylık 13 USD ile 39 USD değiştiğini, Shopify’ın fiyatlarının ise 29 USD ile 299 USD arasında değiştiğini görürüz. Ancak bu fiyatlar ile sunulan paket içerikleri birbirinden farklı olduğu için her iki site tarafından sunulan paketlerin içeriğini detaylı bir şekilde incelemenizi öneririz.

Her iki platforma ödediğiniz aylık ücretlerin dışında bir de kredi kartı ile yapılan satışlarınız için ödemeniz gereken komisyon oranlarını da dikkate almalısınız. Shopify ve Wix’in kendi sunmuş oldukları ödeme aracı kullanıldığında her iki platformun da benzer işlem ücretleri aldığını görürüz. Ancak başka bir ödeme aracı kullanıldığında Shopify az da olsa bir komisyon alırken Wix hiçbir komisyon almamaktadır.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın