Shopify Webhookları


Bir mağazada gerçekleşen farklı etkinlikler hakkında bilgi sahibi olmak için webhook abonelikleri faydalı olacaktır. Webhook aboneliğini gerçekleştirdikten sonra herhangi bir API çağrısı yapmanıza gerek olmaksızın mağazanızda etkinliklerin gerçekleşmesinin akabinde uygulamanızın gerekli kodu çalıştırmasına izin verebilirsiniz.

Bunu bir örnekle anlatmak gerekirse bir müşterinizin alışveriş sepeti oluşturduğu durumda uygulamanızda bir eylemin tetiklenmesi webhook sayesinde gerçekleşecektir. Webhook abonelikleri ile daha az API çağrısı yapacak ve uygulamalarınızı çok daha verimli bir şekilde kullanabileceksiniz.

Shopify yöneticiniz ile webhook aboneliği oluşturabilirsiniz. Bu durumda webhook API çağrılarında döndürülemeyecektir. Shopify yöneticiniz ile oluşturduğunuz Webhook abonelikleriniz sadece mağaza ile ilişkilendirilecektir ve API bunlara erişemeyecektir.

Webhook abonelikleri kayıtlı oldukları uygulama ile ilişkilidir. Bu durumda bir uygulama bir webhook aboneliği ile eşleştirildiğinde diğer uygulamaların o webhook aboneliği üzerinde hiçbir etkisi olamayacaktır.

Shopify’da etkinlik dendiği zaman akla bir siparişin tamamlanması, yeni bir ürün eklenmesi veya yeni bir makalenin oluşturulması gibi olaylar akla gelmektedir. Bu etkinlikler Shopify kaynakları tarafından oluşturulmaktadır. Bu etkinlikler takip edildiğinde mağazada belirli eylemlerin ne zaman gerçekleştiği hakkında bilgi alınmasını sağlar. Ancak bu süreç eş zamanlı olarak ilerlemediği için bu durum da göz önüne alınmalıdır.

Etkinliği Oluşturan Kaynaklar

Shopify’da etkinlik bloglar, yorumlar, nesneler, fiyat değişiklikleri ve ürün gibi kaynaklar tarafından oluşturulabilmektedir. Bu etkinlikler hakkında bilgi almak için de webhook abonelikleri kullanılmaktadır. Bu abonelikler sayesinde API uygulaması kullanmaksızın etkinlikler gerçekleştikten hemen sonra webhook sayesinde bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu noktada etkinliğin gerçekleşmesi ile bilgilendirilme arasındaki sürede gecikme yaşanabileceğini unutmamalısınız.

Shopify yöneticisi vasıtası ile oluşturduğunuz webhook aboneliği API çağrılarının döndürülmesine engel olacaktır. Bunun sebebi ise webhook’Un yalnızca mağaza ile alakalı olması ve API’nin bu mağazalara erişememesidir. Webhook ayrıca yalnızca kayıtlı olduğu uygulama ile bağlantılıdır. Bu sayede bir diğer uygulama webhook aboneliğinin kayıtlı olduğu uygulamayı göremez, değiştiremez ve silemez.

Tüm bu hizmetlerden faydalanmak için Shopify’a üye olmanız gerekmektedir. Burada bahsetmiş olduğumuz özellikleri ve çok daha fazlasını Shopify platformu üzerinde bulabilecek ve hemen kullanmaya başlayacaksınız.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın