Ticari Markalar


 

Ticari bir marka, ürün kaynağını tanımlayıcı olarak hizmet eden bir şey olarak tanımlanır.

Yakın zamanda satın aldığınız bir ürünü düşünün. Hangi markadan aldığınızı nereden biliyorsunuz? Ürünün adından ambalajın rengine kadar ürünlerinizin nereden geldiğini belirlemenize yardımcı olan her şey bir kaynak tanımlayıcı olarak kabul edilebilir; ancak bir şeyin üreticiyi tanımlamanıza yardımcı olması, her zaman onun tescilli bir marka olabileceği anlamına gelmez. .

Yakın zamanda satın aldığınız bir ürünü düşünün. Hangi markadan aldığınızı nereden biliyorsunuz?

Daha spesifik bir liste için aşağıdaki terimleri ticari markalar haline getirmek mümkündür:

  • Logolar
  • İşletmeler için isimler
  • Hizmetlerin adları
  • Ürün isimleri

Bir firma kurduğunuzda veya bir ürün oluşturduğunuzda, büyük olasılıkla adınız ve logonuz gibi bazı kaynak tanımlayıcılarınız olacaktır.

Peki tescilli bir marka gerekli mi?

Bir ticari marka elde etmek için biri diğerinden daha resmi (ve zaman alıcı) olan iki prosedür vardır. Bir ad veya logo kullanarak iş yaparak ve markanızı oluşturarak gayri resmi olarak bir ticari marka edinebilir ve bu şekilde işaretleyebilirsiniz (buna genellikle tescilsiz veya genel hukuka dayalı ticari marka denir).

Ticari markanızı güvende tutun.

Ticari markanızı başarılı bir şekilde savunmak için, doğru ticari marka göstergelerini tutarlı bir şekilde kullanmalı ve birinin markanızı ihlal ettiğini fark ettiğinizde harekete geçmelisiniz.

TM veya ® işaretlerinizi kullanın.

Şüphesiz bu işaretleri görmüşsünüzdür, ancak bunları kullanmanız gerekene kadar bu ticari marka işaretlerinin ne anlama geldiğini gözden kaçırmak kolaydır. Her birinin ne anlama geldiğini ve ne zaman kullanılacağını açıklamak gerekirse:

™ : Ticari marka olduğuna inandığınız herhangi bir ad veya logo üzerinde ™ simgesini kullanmaya başlayabilirsiniz, ancak mevcut bir markayı ihlal etmediğinizi doğrulamak için gerekli tüm araştırmaları önceden yaptığınızdan emin olun.

®: Bu tescilli ticari marka sembolüdür ve ticari markanız yasal olarak tescil edildikten sonra kullanabilirsiniz.

Bir iş yürütürken fikri mülkiyetinizi korumak için yapabileceğiniz çok şey vardır ve ticari markalar resmin yalnızca bir parçasıdır. Ticari markalar sihirli bir değnek değildir ve özellikle sektörünüzde ihlallere karşı dikkatli olmanız gerekir, ancak farklı bir marka yaratmak için harcadığınız sıkı çalışma adına bir miktar koruma sağlayabilirler.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın