TikTok ile Para Kazanmak


 

Hiç banyo aynasında komik bir surata büründün mü? Ya da en sevdiğiniz filmin can alıcı sahnesindeki her bir kelimeyi ezbere okuyabilir misiniz? Markette iken bir numaralı şarkınız çaldığında kimse izlemiyormuş gibi dans eder misiniz?⁠-herkes sizi izliyor olsa bile mi?

Ya bu komik suratlarınız ve tutkulu yeteneklerinizi sizi milyoner yapabilecek dersem? Boş bir rüya gibi geliyor ama TikTok'ta bu, neredeyse her başarılı yaratıcının hikayesi.

TikTok (Çin pazarındaki karşılığı Douyin ile) 2017 yılına kadar uluslararası olarak piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen, 2010'ların en çok indirilen 7. uygulamasıydı. Girişimciler için bu çok büyük bir pazarlama potansiyeli.

TikTok, içerik oluşturuculara video üretmeleri ve yüklemeleri için doğrudan ödeme yapmaz. TikTok, içerik oluşturucular için TikTok İçerik Oluşturucu Fonu aracılığıyla finansman sunar, ancak ödeme, video görüntüleme sayısı, katılım düzeyi ve gönderiyle ilgilenen kullanıcıların gerçekliği gibi faktörlere göre bu ödemenin miktarı değişir.

Markaların video oluşturmak için popüler bir fenomene para ödeyebileceği bazı durumlar vardır, ancak TikTok'un en yüksek ücretli kullanıcıları genellikle hesaplarından birden fazla gelir akışı yoluyla para kazanır..

TikTok'ta para kazanmanın birçok yolu var

Marka sponsorlukları, ürün satışı ve akış içi reklamlar oluşturmak gibi birçok yolu deneyebilirsiniz. Birden fazla gelir akışı daha fazla güvenlik sağlar, ancak TikTok'ta gerçekten nasıl para kazanacağınıza karar verirken en büyük faktör kitlenizdir.

TikTok içeriği büyük ölçüde değişiklik gösterebilir. Bir kitle için işe yarayan, başkaları için işe yaramayabilir. Gönderdiğiniz içeriğin türü, hedef kitlenizin ilgi alanlarına göre yönlendirilmelidir.

TikTok'ta kitlenizin daha genç olması muhtemeldir. Kullanıcıların çoğu (%62) 30 yaşın altındadır ve kullanıcıların %32,5'i 20 yaşın altındadır. Birçok insan TikTok'un Z kuşağı ile olan popülaritesini belirleyici özelliği olarak düşünme eğilimindedir, ancak bu algı da hızla değişebilir.

En başarılı kullanıcılar, sponsorlukları, bağış toplama kampanyalarını, ürün satışlarını ve markalar ve kişilerle çalışmayı içerebilen gelir akışlarının bir kombinasyonu yoluyla para kazanır.

Hedef kitleniz hakkında daha derin bir anlayış kazandıktan sonra nasıl para kazanacağınıza karar vermek daha kolay hale gelecektir. Para kazanmaya yönelik olmalıdır. Başlamak için hedeflerinizi yazın ve çabalarınızın başarısını nasıl ölçeceğinizi düşünün.

Sosyal medya pazarlaması, çok fazla test etmeyi ve bir şeyler denemeyi gerektirir. Hangi sinyallere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeden stratejilerinizin herhangi bir yönünü iyileştiremezsiniz. Motive olmanıza ve yolda kalmanıza yardımcı olmak ve sosyal medya hedefleriniz için hedefler tanımlamak için bu sinyalleri kullanabilirsiniz.

Başarılı bir sosyal medya planı, sosyal bir varlık oluştururken işletmenizi yolunda tutacaktır.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın