Site Hızı Neden Bu Kadar Önemli?


 

Site hızı, e-ticaret başarısının anahtarıdır. Arama motorlarındaki sıralamalarınızı ve dolayısıyla satışlarınızı doğrudan etkiler. Mayıs 2021'de Google Arama sıralamasında yapılacak değişikliklerle birlikte, site hızı rekabet açısından daha da önem kazanmıştır.

Hızlı web siteleri, daha düşük siteden çıkma oranları ve daha yüksek satış oranları ile ilişkilendirilmiştir. Google'a göre, bir saniyelik bir site hızı iyileştirmesi, mobil kullanıcılardan alacağınız geri dönüş oranlarını %27'ye kadar artırabilir. Alışveriş yapanların %70'inin mobil cihazlar kullandığı göz önünde bulundurulduğunda, site hızının gelir potansiyeliniz üzerinde oldukça büyük bir etkisi var.

 

"Mevcut müşterileri tekrar satın almaya ikna etmek, yeni müşteriler bulmaktan daha ucuzdur."

 

Site hızı tam olarak bu konuda büyük rol oynar. Yapılan bir araştırmada, müşterilerin %79'unun sitenin hızından "memnun olmadıklarında" bir çevrimiçi mağazadan yeniden alışveriş yapmayı tercih etmeyeceği görüldü.

Google gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak, işletmenizin daha fazla potansiyel müşteri tarafından keşfedilmesine yardımcı olur. Ocak 2021 itibarıyla dünyanın pazar payının %92,47'sine sahip olan en popüler arama motoru Google, arama sonuçları için sıralama faktörü olarak site hızını kullanıyor. Mayıs 2021'den itibaren, daha hızlı siteler Google'da daha da üst sıralarda yer alacak, yani yeni müşteriler tarafından keşfedilmesi daha kolay olacak.

 

Site hızınızı nasıl artırabilirsiniz?

Hızlı bir küresel ağ ve hafif görüntü dosyalarıyla, Shopify'da oluşturulan çevrimiçi mağazalar size sunulan halleriyle zaten fazlasıyla hızlıdır. Ancak, çevrimiçi mağazanıza video, medya, canlı sohbet veya müşteri incelemeleri gibi her yeni özellik eklediğinizde, site hızınızı yavaşlatarak Google Arama sıralamanızı düşürebilir.

Aşağıdaki adımları izleyerek site hızınızı artırabilirsiniz:

Mevcut site hızınızı test edin. Site hızınızın şu anda ne durumda olduğunu görmek için yönetici panelinizdeki çevrimiçi mağaza hız raporu sayfasını ziyaret edin.

Gerekli görülen site hızı iyileştirmelerini yapın. Site hızını artırmak için çevrimiçi mağazanızda nerede değişiklik yapabileceğinizi belirleyin. Site hızı denetimi yapmak ve nasıl iyileştirebileceğiniz konusunda önerilerde bulunmak için bir Shopify uzmanına da ulaşabilirsiniz.

Ve bu süreci tekrar edin! Çevrimiçi mağazanızda herhangi bir değişiklik yaparken bunun site hızınıza yapacağı etki unutulmamalıdır.