Kişisel Marka Nedir


Kişisel marka, bir özgeçmişten, kendiniz hakkındaki bir TedX konuşmasından veya sosyal bir biyografiden daha fazlasıdır. Dışa dönük profesyonel benliğinizin resmileştirilmiş bir ifadesi olarak küratörlüğünü yaptığınız iş aslında özünüzdür. Bu, dünyada meşgul olduğunuz ve faaliyet gösterdiğiniz her şekilde yaşadığınız bir kodu temsil eder.

Kişisel marka, kim olduğunuzu, neyi temsil ettiğinizi, güçlü yönlerinizi ve bu gücü topluluğunuza değer katmak için nasıl kullandığınızı kapsar.

Ama kişisel marka tam olarak nedir? Temelde bu, senin hikayendir. Birden fazla formatta anlatılabilir ve web sitenizin renk paleti, podcast'inizin giriş müziği ve Linkedin'deki biyografinizin yazılı tonu dahil olmak üzere kendinizi çevrimiçi olarak sunmanın tüm yollarını kapsar.

İşletmeniz için bir marka oluşturmaya çok benzer şekilde, sağlam bir kişisel markayı erken geliştirmek, doğru insanları amacınıza bağlamak veya mükemmel işi bulmak olsun, hedeflere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca platformlar ve projeler arasında kolayca ölçeklendirmenize yardımcı olacak bir şablon oluşturur.

Etkili bir kişisel marka bilinci oluşturmak şunları sağlar:

  • Hedef kitlenizle ilişkiler kurmanıza veya iş fırsatlarını yakalamanıza yardımcı olabilecek güvenilirlik ve güven oluşturur.
  • Sizi, alanınızda veya topluluğunuzda bir uzman veya kişilik olarak ortaya çıkarır.
  • Eşsiz ve sürdürülebilir bir versiyonunuzu yansıtır. İşinizde bir karakter olarak rol yapmadığınız sürece, kişisel markanız, sürekli olarak başarabileceğiniz bir versiyonunuz olmalıdır. Bu, gerçek özel benliğinizden biraz farklı olabilir, ancak yine de siz olmalısınız.
  • Markanın arkasında gerçek bir kişi gören müşterilerde güven oluşturarak işinize veya ürününüze ilişkilendirilebilir bir yüz ve kişisel hikâye katar.
  • Platformlar ve basın kapsamı arasında taşınabilir ve sorunsuzdur. Bir dizi kişisel marka yönergesi, anahtar kelimeler ve görsel öğeler (örneğin bir basın kiti), medya haberlerinde olduğu gibi, kontrolünüz altında olmasa bile hikayenizde tutarlılığı korumanıza yardımcı olabilir.

İyi bir kişisel markanın net bir amacı ve tanımlanmış bir hedef kitlesi vardır. Aynı zamanda, rafine edilmiş olsa bile, sizin sürdürülebilir ve özgün bir temsilinizdir.

Sosyal kanallarda, tutarlı içerikle kişisel markanızı oluşturabilir, bu içerik aracılığıyla istediğiniz kitleye değer katabilir ve etkileşim yoluyla hayranlar ve takipçilerle anlamlı iki yönlü ilişkiler geliştirebilirsi

Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın