Shopify Dil Desteği


Alışveriş yaparken çoğu insan kendi dilinde satın alma işlemi yapmayı tercih etmektedir. Shopify tüm e-ticaret sahibi kişiye dünyanın her yerinde satış yapma imkânı verdiği için dil desteği bu noktada oldukça önemli olacaktır. Böylece ürünlerinizin özelliklerini, kargo ve iade politikalarınızı daha rahat anlayabilecek olan müşterileriniz daha rahat bir şekilde satın alacaktır.

Shopify yöneticinizi kullanarak birden fazla dili etkinleştirebilir ve mağazanızı bu dillerde müşterilerinize sunabilirsiniz. İçeriklerinizin tercümesi gerçekleştiğinde müşteriler otomatik olarak bu dilde hazırlanmış mağazanızı göreceklerdir.

Mağazanızın her içeriğini tercüme etmezseniz bu kısımlar birincil dilde gözükecektir. İçeriklerinizi tercüme etmek için pek çok farklı uygulama kullanabilirsiniz. Bu uygulamaları Shopify uygulamaları arasında kolayca bulabilirsiniz.  

Bu noktada belirtilmesi gereken önemli bir nokta da kullandığını Shopify planı ile ilgilidir. Basic Shopify dışındaki hangi planı kullanıyor olursanız olun birden fazla dilde satış yapma seçeneğiniz bulunmaktadır. Advanced Shopify satıcıları 5, Shopify Plus kullanıcıları ise 20 dile kadar dil seçeneğini mağazalarına uygulayabilirler. 

Dil Seçenekleri ile Satış Şansınızı Arttırın

Birden fazla dilde satış yapmaya başlamak için öncelikle bir çeviri uygulamasını mağazanıza yüklemeniz gerekmektedir. Mağazanızın müşterilere dönük yüzü olan tema seçimi yaparken de bu temanın birden fazla dilde uyumlu oluyor olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu noktada Shopify’ın sunmuş olduğu ücretsiz tüm temaların birden fazla dil seçeneği ile uyumlu olması oldukça avantajlıdır.

Mağazanızın satışını arttırmak için yeni bir dil eklemek istiyorsanız takip etmeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Öncelikle Ayarlardan mağaza dillerine tıklamanız gerekmektedir. Buradan Dil Ekle seçeneğini tıklayın. Eklemek istediğiniz dili seçerek Ekle’yi tıklayarak o dili mağazanıza ekleyebilirsiniz. Bu dil ile mağazanızı yayına almadan önce ön izleme seçeneğinden o dil ile mağazanızı görüntüleyebilirsiniz.

Shopify sunmuş olduğu platform ile dünyanın her yerinde satış yapma imkânı vermektedir. Satın alma işlemi gerçekleştiren tüm müşteriler bu işlemi kendi dillerinde gerçekleştirmeyi tercih ettiklerinden Shopify’In birden fazla dili desteklemesi oldukça önemlidir. Siz de mağazanızı satış yapmak istediğiniz ülkenin diline tercüme ederek hemen satışlarınıza başlayabilirsiniz. Üstelik ücretsiz Shopify temalarının da bu dilleri desteklemesi oldukça büyük bir avantaj yaratacaktır.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın