Shopify Nedir


Herhangi bir yazılım ya da program kullanmanıza gerek kalmaksızın bir e-ticaret sitesi kurmanıza yardımcı olan Shopfiy dünyanın en yaygın olarak kullanılan e-ticaret platformudur. Oldukça kullanıcı dostu olan bu platform sayesinde pek çok e-ticaret firması faaliyet göstermeye başlamış ve bu platform önemli bir ticaret hacmine ulaşılmasına aracılık etmiştir. Shopify’ın en önemli avantajlarından biri de e-ticarete oldukça düşük bir maliyet ile başlamanıza olanak sağlamasıdır.

Shopify, Dünya'nın her tarafından kullanıcıların Dropshipping çözümleri sözkonusu olduğunda ilk tercihidir. Saniyeler içinde herhangi bir deponuz ya da ürününüz olmamasına rağmen kıtalararası ticarete başlayabilirsiniz. Shopify; Kit, Oberlo vb. yardımcılarla tam uyumlu çalışmasıyla da ünlüdür.

Hangi sektörde e-ticarete girmeyi düşünüyor olursanız olun Shopify’ın sunmuş olduğu birbirinden farklı şablonlar aracığı ile satmak istediğiniz ürünleriniz için hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Shopify’ın kuruluş amacı da aslında tam olarak budur. Hiçbir yazılım bilgisi olmayan birinin bile kolaylıkla kullanabileceği bir e-ticaret platformu olmayı hedefleyen Shopify şimdiye kadar vermiş olduğu hizmet ile bu amaca ulaşmış gözüküyor.

Shopify ile herhangi bir hosting hizmeti almanıza gerek bırakmaz. Bir e-ticaret sitesi kurmak için ihtiyacınız olacak her şey bu platformda toplanmıştır. Sizin yapmanız gereken tek şey ise bilgilerinizi doğru bir şekilde girerek Shopify kurulumunu başlatmaktır. İlk 14 gün boyunca ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz bu platformda bu süre boyunca sistemi öğrenebilirsiniz ancak satış yapmaya başlayamazsınız. Satış yapmaya başlamanız için Shopify’ın sunmuş olduğu paketlerden birini satın almanız gerekmektedir.

Shopify’ın Avantajları ve Dezavantajları

Kanada menşeili olan bu platformun kullanıcıları için sunmuş olduğu pek çok avantaj bulunmaktadır. Bu avantajların en başında daha önce de bahsettiğimiz gibi kullanımı için hiçbir yazılım ve program bilgisinin gerekmemesi gelmektedir. Çok detaylı teknik bir bilginiz yoksa dahi Shopify üzerinden kolaylıkla e-ticaret sitenizi açabilir ve ticari hayatınızı başlatabilirsiniz. Shopify’In sunmuş olduğu bir diğer önemli avantaj da sektör fark etmeksizin herkes için sunmuş olduğu ara yüz ve temalardır. Bu ara yüz ve temalar arasından sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüzü seçip hemen uygulayabilirsiniz. Ayrıca teknolojik gelişmeleri yakından takip eden platform, bu gelişmeler doğrultusunda kendini sürekli yenilemektedir.

Bu kadar avantaj sunan bir platformun dezavantajlarının olmadığını düşünebilirsiniz. Elbette yukarıda saydığımız avantajların yanında çok önemli olmasa da dezavantaj olarak dikkat çekmek istediğimiz bazı hususlar bulunmaktadır. Bunların başında da özellikle satış yapmaya başladığınızda bazı durumlarda satın almak zorunda olduğunuz eklentilerin fiyatları gelmektedir. Yani ihtiyaçlarınız doğrultusunda platformun astarı yüzünden pahalıya gelebilir. Örneğin açık arttırma yapmayı hedefleyen firmalar çeşitli müzayede eklentilerini aylık 30$'dan başlayan fiyatlarla almak durumunda kalabilirler.

Neden Shopify?

Dünyada değişen satın alma alışkanlıklarına ne mükemmel bir şekilde cevap veren Shopify, her ne kadar bazı dezavantajlar barındırsa da, uzun yıllardır pek çok sektörde verdiği hizmet ve kullanım kolaylığı ile öne çıkmaktadır. Dünya'nın en büyük markalarının kullandığı Shopify ve Türkiye'nin lider firmalarının ilk tercihi Piernet Shopify Expert Çözümleri ortaklığında siz de bir e-ticaret sitesi kurmak isterseniz, bize ulaşabilirsiniz.


Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın